Dennis Glasbergen was jarenlang de goaltjesdief van DVC en is nu trainer bij de blauw-witten. "Ik heb met veel jongens samengespeeld en zij weten dat ik meer werklust en discipline van ze verwacht." (foto: Roel van Dorsten)
Dennis Glasbergen was jarenlang de goaltjesdief van DVC en is nu trainer bij de blauw-witten. "Ik heb met veel jongens samengespeeld en zij weten dat ik meer werklust en discipline van ze verwacht." (foto: Roel van Dorsten)

Stad Delft Bokaal wordt de vuurproef voor vijf nieuwe trainers

Algemeen

DELFT - Aanstaande dinsdag en woensdag vinden de voorrondes van het toernooi om de RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal plaats. Maar liefst vijf van de negen deelnemers treden aan met een nieuwe trainer.

Door Alphons de Wit jr.

Alleen Full Speed, SEP, Concordia en Ariston ‘80 zijn niet van oefenmeester gewisseld. Bij Vitesse Delft is Ronald Hes de opvolger van John Hage en bij DHC neemt Arie van der Padt het stokje over van Rob de Lange. 

Andere insteek
Bij Wippolder maakt Ronald Hes plaats voor Mark Moen, die de afgelopen elf seizoenen werkzaam was bij VUC, waarvan zeven jaar als hoofdtrainer. “Toen ik hoorde dat Ronald weer op zaterdag wilde gaan trainen heb ik contact opgenomen met Mike Mesker. Hij gaf aan dat het bestuur mij als een goede kandidaat zag en zo kwam het al snel tot een gesprek. In dat gesprek was de klik er meteen en het viel me op hoe enthousiast iedereen was.”
De nieuwe trainer zal op de Pauwmolen wel op een andere manier te werk gaan dan bij zijn vorige club. “Bij VUC was er bijna geen doorstroming vanuit de jeugd en moest je steeds op zoek naar versterking van buitenaf. Dat is hier natuurlijk wel anders en ik heb heel veel zin om met die jongens aan het werk te gaan. De afgelopen jaren is wel gebleken dat hier goede spelers doorkomen.”
Dat is maar goed ook, want met onder andere Robbie Notenboom, Mike Mesker, Tristan Croes en Vincent Plichta verliest de ploeg heel wat jaartjes ervaring in de tweede klasse. “Dus zullen we aan de bak moeten. In de trainingen die ik vorig seizoen heb kunnen meekijken, heb ik gezien dat er veel kwaliteit is en er zijn op mijn voorspraak ook wat nieuwe jongens aangetrokken.”
Moen kijkt uit naar het toernooi om de Stad Delft Bokaal. “Voor de exposure en het sociale gedeelte vind ik het belangrijk dat we erbij zijn. Natuurlijk is het lastig, zo vroeg in de voorbereiding. Ik ben wél een man van doelstellingen en vind dat we die bokaal na dertig jaar maar weer eens moeten veroveren.”

Geen onbekende
DHL verraste de buitenwacht met de keuze voor Tayyab Chaudri als opvolger van René Slegtenhorst. De 30-jarige oefenmeester sloot twee maanden geleden de UEFA B-trainingscursus af. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ken DHL goed, want ik ben er op mijn achtste binnen komen lopen en ben er rond mijn vijftiende begonnen als jeugdtrainer. Daarna hebben Pascal van Zinnen en ik de jeugdafdeling nieuw leven in geblazen en zo was ik op mijn negentiende al hoofd jeugdopleiding. Vervolgens heb ik drie jaar bij Quick in de jeugd mogen werken en heb ik daarna de overstap naar HBS gemaakt.”
Toch keerde Chaudri terug op het oude nest. “DHL vroeg of ik terug wilde komen en ik was net vader geworden. Dat zag ik wel zitten, maar ik had ook de ambitie om met senioren te werken. Daarom hebben ze me geholpen bij het halen van UEFA B en kreeg ik de garantie dat ik een serieuze kandidaat zou zijn om René op te volgen.” En aldus geschiedde.
Chaudri kijkt uit naar het toernooi om de Stad Delft Bokaal. “We hebben er wat nieuwe jongens bij die in de jeugd op hoog niveau hebben gespeeld en omdat ik ook de onder-19 blijf trainen, betrek ik ook die jongens bij de trainingen. Op die trainingen gebeuren goede dingen; komende week gaan we zien hoe dit in de praktijk onder druk naar voren komt. In een poule met Wippolder en DHC zijn we de underdog, maar het is aan ons om onze huid zo duur mogelijk te verkopen.”

Nieuwe start
De nieuwe trainer van DVC is voor de buitenwacht misschien bekender. Dennis Glasbergen verdedigde in de afgelopen decennia jarenlang het blauw-wit van zowel DVC als Wippolder. “Ik heb heel veel zin in deze uitdaging en ik wil een frisse wind door de club laten waaien. De afgelopen jaren konden en mochten de spelers van DVC wel erg veel. Ik verwacht meer van de spelers zonder dat dit ten koste gaat van de sfeer. Ik heb het bestuur gevraagd of ze zeker wisten dat ze met mij verder willen.”
Glasbergen gaat er vanuit dat hij de spelersgroep erin meekrijgt. “Ik heb met veel spelers samengespeeld en zij weten hoe ik als speler was. Als trainer zal dat niet anders zijn. Ik heb alle spelers één-op-één gesproken en zij gaven aan alleen maar blij te zijn dat er meer van ze verwacht gaat worden.”
De kersverse oefenmeester denkt niet dat er op de Stad Delft Bokaal al wonderen van zijn ploeg verwacht moeten worden. “In eerste instantie staat het in het teken van fit worden. Het lijkt me duidelijk dat we niet de best voetballende ploeg willen zijn, maar ik zal mijn spelers vooral beoordelen op werklust. Zo zullen we het toernooi ook vooral gebruiken om fit te worden richting de competitie.”