Grote vreugde bij de spelers van Full Speed na de winst in de Stad Delft Bokaal. Keeper Reinder Pul wist na het stoppen van een penalty ook de bos bloemen veilig thuis te brengen. (foto: Roel van Dorsten)
Grote vreugde bij de spelers van Full Speed na de winst in de Stad Delft Bokaal. Keeper Reinder Pul wist na het stoppen van een penalty ook de bos bloemen veilig thuis te brengen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Full Speed terechte winnaar RODI Media/DSW Stad Delft Bokaal

Algemeen

DELFT - Full Speed is de terechte winnaar van de tweeënveertigste editie van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar. In de finale toonde de ploeg van trainer Frank Verhaar zich te sterk voor de B-garnituur van DHC (1-0).

Door Alphons de Wit jr. 

Net als op de avonden waarop de voorrondes van het officieuze Delfts kampioenschap plaatsvonden, wisten ook zaterdagmiddag weer veel voetballiefhebbers de weg naar sportpark Kerkpolder te vinden. Zij werden geenszins teleurgesteld.
In twee poules werd gestreden om een plaats in de finale. In de openingsduels hield Ariston ‘80 Wippolder knap op 1-1 en wist Concordia SEP met 1-0 te verslaan. In de duels die volgen wisten DHC en Concordia niet te scoren en legde Full Speed middels een Donny van Oijen-show Ariston ‘80 op de pijnbank. In het laatste pouleduel won DHC, dat met een versterkt elftal optrad ten opzichte van de voorrondes op dinsdagavond, met 2-0 van SEP en won Full Speed in een spektakelstuk met 4-3 van Wippolder. Ook hierbij was met zijn vierde goal van de middag en een puntgave assist op Batuhan Istmez weer een hoofdrol weggelegd voor Van Oijen, terwijl Sander van Akkeren met twee goals vanaf elf meter de drie goals van Wippolder (tweemaal Ricardo van Heijst en één keer Yannick Prade) wegpoetste.

Geen spektakelstuk
Helaas werd de finale niet het spektakelstuk waarop het massaal toegestroomde publiek had gehoopt. Al na twee minuten wist Rida Aarab, opnieuw op aangeven van Van Oijen, Full Speed op voorsprong te brengen en zo de eindstand op de borden te zetten. Vervolgens was Full Speed de bovenliggende partij, maar waren de mannen van Verhaar, die aantraden in het oranje uittenue, niet nauwkeurig in de afronding. DHC wist hier weinig tegenin te brengen, maar kwam wel negatief naar voren toen één van de middenvelders natrapte op Joey Donkers en in het vervolg van de wedstrijd alleen maar op zoek was naar opstootjes.
Kort voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg DHC door een wat gemakkelijk gegeven strafschop nog wel de mogelijkheid om langszij te komen, maar Roland Dze Kang wist dit buitenkansje niet op waarde te schatten en zag zijn inzet gestuit door Full Speed-aanvoerder Reinder Pul, die na afloop uiteraard één van de gevierde mannen was.
“Het is lekker dat we weer begonnen zijn en ik denk dat we de terechte winnaar zijn. In vijf wedstrijden hebben we bijna twintig goals gemaakt; dat zegt wel wat. Dat we tegen het tweede elftal van DHC spelen maakt me niet zoveel uit: zij zijn als beste uit de andere poule gekomen en dus de terechte finalist.”

Gemakkelijk gegeven
De gestopte penalty was er niet zomaar eentje voor de doelman. “De penalty werd wat mij betreft wat gemakkelijk gegeven na een onbewuste handsbal van Joey Donkers. Ik draag de gestopte strafschop op aan mijn oma, die vannacht is overleden. Ik heb vanmorgen afscheid van haar genomen en zij was altijd heel geïnteresseerd in mijn voetbalprestaties. Ik voel hierbij ook veel steun van mijn ploeggenoten en ben blij dat we als team dit resultaat hebben kunnen neerzetten.”
Full Speed dankte na afloop Rida Aarab, die voor de winnende goal zorgde. “Dit toernooi leeft echt in Delft en dan is het extra lekker als je het weet te winnen. We zijn vroeg begonnen met de voorbereiding en zijn over het algemeen best fit. Daardoor denk ik dat we, in tegenstelling tot vorig jaar, niet met ernstige blessures te maken gehad hebben. Natuurlijk is het wel heel lekker om in de finale te scoren, maar die goal is voornamelijk op het oonto van Donny te schrijven. Ik hoefde hem er eigenlijk alleen maar in te tikken.”
Aarab kijkt uit naar zijn eerste volledige seizoen in de tweede klasse. “We hebben in die twee wedstrijden in het afgelopen seizoen al laten zien een heel goed elftal te hebben en daarbij hebben we ons nog weten te versterken ook. We willen in het eerste volledige seizoen in de tweede klasse dan ook meer dan alleen maar handhaven.”
Trainer Frank Verhaar kon na afloop niet anders dan tevreden zijn. “Ik denk dat het een goede keuze van de staf is geweest om al begin juli te beginnen. We hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld, vooral tegen Wippolder was het een leuke pot. Dat had misschien beter de finale kunnen zijn. In de finale hebben wij verzuimd afstand te nemen, waardoor het met die penalty nog bijna spannend werd. Uiteindelijk ben ik natuurlijk trots op die gasten en is het mooi dat we als organiserende vereniging voor de derde keer die bokaal winnen.”