Joey Emmerink (links) en Niels van Duinen zijn blij weer op het veld te staan. Emmerink hoopt zaterdag met DHC de Stad Delft Bokaal in de wacht te slepen. (foto: Roel van Dorsten)
Joey Emmerink (links) en Niels van Duinen zijn blij weer op het veld te staan. Emmerink hoopt zaterdag met DHC de Stad Delft Bokaal in de wacht te slepen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Wél blije gezichten, géén verrassingen in voorrondes Stad Delft Bokaal

Algemeen

DHC, Concordia, Vitesse Delft en Full Speed maken zaterdag uit wie zich komend seizoen de sterkste van Delft mag noemen.

Door: Alphons de Wit jr

Zoveel werd duidelijk na de voorrondes van de RODI Media/DSW/Laatste Eer Stad Delft Bokaal, die afgelopen dinsdag- en woensdagavond gespeeld werden op het terrein van DVC. Grote afwezige bij het toernooi is dit jaar Wippolder, dat de organisatie liet weten geen prijs te stellen op deelname. “Ik begreep dat het vorig jaar echt een slagveld was qua blessures”, vertelt assistent-trainer Chris Treling. “Daarom heeft Ronald besloten om niet mee te doen. Hij wil eerst tien keer getraind hebben voor we wedstrijden gaan spelen. Daarom zijn we er dit jaar inderdaad niet bij.”

Het nieuwe Concordia
Concordia plaatste zich dinsdagavond voor de finaledag door te winnen van DHL en gelijk te spelen tegen SEP en DHC. Debuterend hoofdtrainer Wesley Zandstra en zijn assistent Hans Schilperoort waren tevreden met dit resultaat. "Met het oog op het komende seizoen hebben we de hele maand juni door getraind, de jongens hebben twee weken vakantie gehad en afgelopen week zijn we weer begonnen", vertelt Zandstra. "Daarbij hebben we een mooie mix van jong talent en wat ervarener jongens die echt wat willen bereiken met elkaar. Hopelijk kunnen we dit seizoen bovenin meespelen. Op dit moment zijn we verre van compleet, maar we hebben laten zien dat we, ondanks het jeugdige elftal, ons goed hebben kunnen wapenen, vooral tegen DHC." Hans Schilperoort voegt daaraan toe: "We kennen al veel van die jongens uit de jeugd en Wesley zorgt als trainer vooral voor veel duidelijkheid, zowel binnen als buiten het veld. Daarnaast is er een aantal jongens met kwaliteiten teruggekomen om onder hem te spelen. Als we straks compleet zijn, wordt het een interessante puzzel, want we hebben een brede selectie met veel mogelijkheden."

Gretig
DHC plaatste zich zonder al te veel moeite voor de finaleronde. Na een 4-0 overwinning op DHL in het openingsduel volstonden een 1-0 zege op SEP en een gelijkspel tegen Concordia om poulewinnaar te worden. "Dat is natuurlijk wel heel lekker", blikt aanvoerder Joey Emmerink tevreden terug. "We zijn afgelopen dinsdag begonnen met trainen en het is wel heel lekker om weer met zijn allen op het veld te staan. Het was vanavond wel duidelijk dat we gretig waren, want tegen DHL pakten we al snel de voorsprong, die we goed uitbouwden. Ook tegen SEP kwamen we al in het eerste kwartier op voorsprong en die hebben we niet meer weggegeven. Concordia hebben we, ondanks het feit dat we achterin nog lang niet compleet zijn, op de nul weten te houden."
Emmerink scoorde als aanvoerder drie van de vijf goals en nam zijn ploeg daarmee bij de hand. "Of ik na het vertrek van Joren Tromp meer verantwoordelijkheid voel? Nee, ik doe gewoon wat ik altijd al deed en probeer belangrijk te zijn voor de ploeg. Dat zal zaterdag niet anders zijn, want wij zullen vol gaan voor de finale op eigen veld. We gaan ervoor om die bokaal gewoon lekker bij ons op de club te houden."

Nieuweling
DHL plaatste zich niet voor de finaledag. Nieuweling Niels van Duinen was hier niet heel erg verrast over. "We hebben natuurlijk nog maar één keer getraind en zijn nog niet compleet. Zo'n toernooi staat vaak vooral in het teken van heel blijven."
Zijn eerste week bij zijn nieuwe club is goed bevallen. "Ik speelde natuurlijk bij Oliveo en zijnmaken de overstap naar de zaterdag. Dat is voor mij niet te doen met mijn werk. Ik hou zoveel van het spelletje dat ik nog niet toe was aan een vriendenelftal en hoorde dat ze bij DHL nog een spits zochten. Jeffrey Paanakker is een vriend van me en onder René Slegtenhorst heb ik bij Oliveo fijn gewerkt. Daarom heb ik eind vorig seizoen al een aantal keer meegetraind om 'aan elkaar te snuffelen' en dat beviel. DHL is een hartstikke leuke club en er staat een ploeg die echt met elkaar wat wil bereiken. Neem bijvoorbeeld Hugo Steijn: hij dacht eraan om te stoppen, maar heeft het idee dat er mooie dingen staan te gebeuren en gaat door. Afgelopen zondag heeft René uitgesproken dat we voor promotie moeten gaan en ik denk dat dit met ons elftal, een goede mix van routine en talent dat staat te popelen, mogelijk moet zijn."
Op de woensdagavond plaatsten Vitesse Delft en Full Speed zich redelijk probleemloos voor de finaledag. Deze vindt zaterdag vanaf 13.00 uur plaats op de accommodatie van DHC. Om 13.00 uur speelt DHC tegen Full Speed en neemt Vitesse Delft het op een ander veld op tegen Concordia. Om 15.00 uur spelen de verliezers van deze wedstrijden de troostfinale, terwijl de finale om 16.30 uur gespeeld zal worden. Alle wedstrijden duren tweemaal een half uur.