Grote vreugde bij de beloften van RKDEO, die een lang seizoen afsloten met winst in de finale van de RODI Media/DSW Beloftencompetitie. De leeftijdsgenoten van Oliveo werden met 1-2 verslagen. (foto: Roel van Dorsten)
Grote vreugde bij de beloften van RKDEO, die een lang seizoen afsloten met winst in de finale van de RODI Media/DSW Beloftencompetitie. De leeftijdsgenoten van Oliveo werden met 1-2 verslagen. (foto: Roel van Dorsten)

RKDEO te sterk voor Oliveo in boeiende finale Beloftencompetitie

sport

DELFT - RKDEO is de winnaar van de zesendertigste editie van de RODI Media/DSW Beloftencompetitie. In een boeiend voetbalgevecht werd dinsdagavond op het terrein van DHL met 1-2 gewonnen van Oliveo. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Voor de organisatie was het een grote opsteker dat voor het eerst sinds begin juni 2019 weer een finale kon worden gespeeld. Immers, de afgelopen twee edities van de Beloftencompetitie werden in verband met de coronacrisis niet uitgespeeld. Ook het publiek had er zin in: velen wisten de weg naar de Brasserskade te vinden en DHL toonde zich, niet voor het eerst, een prima gastheer.
 Na het eerste fluitsignaal van  David van Dis, die de wedstrijd ook echt een wedstrijd liet worden, was het Oliveo dat het sterkst uit de startblokken kwam. Het leidde tot een grote kans, die niet aan de Pijnackerse voorwaartsen was besteed. Niet veel later was het aan de andere kant wél raak, toen Nordin Maghnouij na een corner de bal tegen de touwen werkte.

Kantelpunt
“We begonnen inderdaad wat minder, dat gebeurt helaas wel vaker”, vertelt aanvaller Irian Boeschoten na afloop. “Maar na het doelpunt kantelde de wedstrijd. In de eerste helft hebben we verzuimd om afstand te nemen, want de kansen waren er wel. In de tweede helft drongen zij wat meer aan, maar hadden we nog steeds de controle. We kwamen zelfs op 0-2, maar toen zij de aansluitingstreffer maakten, werden we angstig. Zij kregen de overhand, maar gelukkig hielden we zonder al te grote problemen stand. Het zorgde ervoor dat de ontlading na het laatste fluitsignaal alleen maar groter was.”
Max Huurman, aanvaller bij Oliveo kon zich in deze analyse wel vinden. “Wij begonnen niet heel sterk, maar beter dan zij. Nadat zij de 0-1 maakten beleefden we onze slechtste periode van de wedstrijd. Dan is het fijn dat je voor rust niet nog meer tegengoals te verwerken krijgt. Na rust gingen we op een andere manier druk zetten. Doordat onze backs hun backs opvingen, kregen we wat meer grip op het middenveld. Uiteindelijk leidde dat nog tot de 1-2, maar ik denk dat zij terecht hebben gewonnen. Uiteindelijk hebben we een mooi seizoen gehad, waarbij zowel het eerste als het tweede kampioen is geworden. Dit had een mooie kers op de taart geweest, maar waar wij normaal gesproken meestal goed presteren tegen RKDEO, waren ze vanavond te sterk.”

Ontwikkeling
Beide finalisten waren dit seizoen sowieso een klasse apart. In de halve finale versloeg RKDEO DHL met 6-1, terwijl Oliveo met 1-5 te sterk was voor SEP. Oliveo-trainer Willem van der Smit, die volgend seizoen zijn opwachting maakt als hoofdtrainer van de Pijnackernaren was niet al te terneergeslagen. “Want in dit soort competities staat de ontwikkeling van spelers centraal. We hebben vandaag kunnen zien dat er veel talent in de groep zit. Natuurlijk is het wel jammer, want we begonnen goed aan de wedstrijd. Doordat zij steeds hoger in de opbouw gingen staan, werden wij teruggedrongen. Dat hebben we in de tweede helft goed opgevangen en ik vind dat we ook meer hadden verdiend. Uiteindelijk is het jammer dat zij op het eind nog om kaarten gaan vragen. Dat is wat mij betreft wel een smetje op een mooie avond. Ik kijk ernaar uit om begin augustus weer te beginnen.”

Mooie wedstrijd
John de Jong, trainer van de Nootdorpse beloften kan na afloop van de finale zijn geluk niet op. “We hebben drie jaar moeten wachten op een finaleplek en in tegenstelling tot de vorige keer hebben we weer gewonnen. Dat het een mooie wedstrijd zou worden was wel duidelijk, want zowel zij als wij nemen de competitie heel serieus en we kunnen allebei heel goed voetballen. Vandaag begonnen we wat slap, maar na de 0-1 kregen wij de overhand en toen Nordin in de tweede helft zijn tweede doelpunt maakte, zat ik net wat geruster op de bank. Na de 1-2, die vanuit de kluts viel, sloop de angst erin bij ons en werd het even een flipperkast. Gelukkig zijn we ook goed door die fase gekomen en bleek het genoeg voor de winst.”
Ook volgens De Jong is het toernooi een mooie aanvulling op het reguliere seizoen. “Want ook jongens uit de jeugd en de lagere teams kunnen in deze competitie proeven aan het seniorenvoetbal. Wat dat betreft hebben we vandaag gezien dat het met de toekomst van beide verenigingen wel goed zit.”
Irian Boeschoten is vooral blij met het resultaat. “Drie jaar terug hadden we in de finale weinig in te brengen tegen Laakkwartier. Dit is mijn tweede finale en gelukkig wonnen we hem nu wel. Voor mij voelt dit als een mooie troostprijs op een geslaagd seizoen, waarin we in de nacompetitie wat pech hebben gehad. We hebben het in ieder geval afgesloten met een mooie prijs.”