Wat de mannen van Delft twee jaar geleden niet lukte, lukte maandag wel: van Concordia winnen in de finale van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)
Wat de mannen van Delft twee jaar geleden niet lukte, lukte maandag wel: van Concordia winnen in de finale van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)

Delft steekt stokje voor hattrick Concordia

sport

DELFT – Concordia is er afgelopen maandagavond niet in geslaagd om voor de derde keer op rij de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de wacht te slepen. In de finale werd met 4-1 van Dvv Delft verloren.

Het publiek had de weg naar sporthal de Buitenhof goed gevonden. "Daar zijn we zeer tevreden mee", vertelt Wicher Schreuder namens de Sportraad van Delft, die het toernooi voor het derde jaar achtereen organiseert. "Op het hoogtepunt was er zo'n honderdtwintig man publiek."

'DAT IS WELEENS LASTIG'
Dat publiek zag dat het er tijdens de poulewedstrijden bij vlagen pittig aan toe ging. "Als scheidsrechter is dat weleens lastig", zegt arbiter Louis van der Weijde. "Want als je echt strikt volgens de zaalvoetbalregels gaat fluiten, ligt de wedstrijd continu stil. Als je dat doet, is er geen lol meer aan."
Uit die wedstrijden kwamen Concordia en Delft naar voren als poulewinnaar. Ook Full Speed maakte indruk, maar trok tegen Concordia net aan het kortste eind. "Het was heel jammer dat we hen al direct in de eerste wedstrijd troffen", vindt Robert van der Zwan. "We zaten er nog niet helemaal lekker in, waardoor het bij ons niet zo lekker ging als in de wedstrijden erna. Maar je ziet wel aan alles dat zij een heel sterk team hebben."

'DAT IS GEEN SCHANDE'
Dat sterke team kwam toevallig tot stand, vertelt Chris van Beekum. "De trainer heeft mij gevraagd om een groep van acht jongens samen te stellen die zin hadden om mee te doen met dit toernooi. Gelukkig was een aantal jongens meteen enthousiast. Voetballend ging het ook lekker, want we hebben het net als de afgelopen twee edities toch weer tot de finale geschopt. We hebben er niet speciaal voor getraind: blijkbaar ligt dit spelletje ons wel. Dit keer was Delft een maatje te groot en dat is helemaal geen schande. We hebben morgenavond geen training en op 5 januari gaan we met de selectie naar Val Thorens. Hopelijk weten we daarna in de competitie onze sterke lijn voort te zetten. We hebben een heel leuke jonge groep, waarbij zowel het eerste als het tweede nog volop in de strijd om het kampioenschap verwikkeld is."
Dat Concordia uiteindelijk de koude douche kreeg, alhoewel tot ergernis van de organisatie de meeste douches in sporthal De Buitenhof al maanden zijn afgesloten vanwege legionellagevaar, was - zonder de sterk keepende doelman Klaas van Balen tekort te doen - vooral op het conto van Omar Ouled Haddou te schrijven. De aanvaller had met twee echte zaalvoetbalgoals en een assist op Anthony Sintniklaas een levensgroot aandeel in de zege. Toch was hij na afloop niet heel blij. "Over het voetbal heb ik niks te klagen, want we hebben het als elftal goed gedaan. Dit spelletje ligt mij, met mijn snelheid en techniek in de kleine ruimte heel goed. Het is alleen heel erg balen dat ik na een sprong verkeerd terechtkwam. Mijn enkel is hartstikke dik en volgens mij is hij kapot. Hopelijk gaat het snel over, want ik heb net een nieuwe baan en we gaan binnenkort met de selectie naar Barcelona. Ik ben blij met mijn aandeel in de overwinning, maar het had van mij ook vijf minuten eerder afgelopen mogen zijn. Dan had ik me niet geblesseerd."
Het mooiste doelpunt van het toernooi kwam op naam van Pablo Bos, die in de finale met een schot vanaf even voor de achterlijn de, ook dit jaar weer uitstekend keepende, Concordiadoelman Laurens Waling wist te verschalken.
De organisatie was tevreden met het verloop van het toernooi en de publieke belangstelling, de spelers keken terug op een geslaagd toernooi en ook met het sociale aspect was het wel goed. Of, zoals Full Speed-spits Frank van der Zwan stelt: "Als we het voetballend niet kunnen winnen, dan maar dartend…"