Afbeelding

Oeuvreprijs met Koninklijk randje voor Pierre van Zinnen

sport

DELFT – Zelden is de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding zo uitbundig gevierd als afgelopen zaterdag. In de bomvolle kantine van Full Speed kreeg Pierre van Zinnen de medaille behorend bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

Van Zinnen was totaal verrast: "Ze hadden een verrassing voor me, had mijn dochter laten weten. Ik moest om 15.00 uur klaar staan. Verder niks, dus ik had totaal geen idee van wat me te wachten stond. Staat ineens Rens Gerrets, die ik bij 's Gravenzande getraind heb, met een politieauto voor de deur".
Met loeiende sirene werd Van Zinnen, tijdens zijn actieve loopbaan trainer van Schipluiden, Verburch, 's Gravenzande, Delft, DHL en Full Speed, samen met kleinzoon Mats, naar het terrein van Full Speed gebracht. Daar wachtten zijn Full Speed kampioenselftal van 2009 en een selectie van spelers van de verschillende verenigingen die hij in de loop van de jaren getrainde.
"Toen we bij Full Speed aankwamen en ik al die gasten op het veld zag staan begreep ik er niks meer van. Ik vond het wel prachtig om al die jongens met wie ik door de jaren heen heb gewerkt weer bij elkaar te zien". Pierre begroette ze stuk voor stuk persoonlijk met een stralende lach en een warme omhelzing. In de rust, de oude glorie van Full Speed stond inmiddels met 4-1 voor, zocht het hele gezelschap de kantine op. Daar werd Van Zinnen stralend middelpunt van een bijzonder feest.
"WE MISSEN ALLEEN NOG EEN JUFFROUW JANNIE"
Na een welkom door Full Speed voorzitter Sjaak Lispet, richtte Peter Boelhouwer het woord tot Pierre. Hij prees Van Zinnen, bijna veertig jaar werkend aan de TU, om zijn onverwoestbare gevoel voor humor. "We hebben veel lol met elkaar en meestal heeft de afdeling iets weg van Jiskefet. We missen eigenlijk alleen nog een Juffrouw Jannie", bekende de hoogleraar woningbouw.
"Ik begreep er nog steeds niks van", geniet Van Zinnen na. Toen burgemeester Bas Verkerk vervolgens plaats nam achter het spreekgestoelte snapte ik er helemaal niks meer van. 'Wat komt die nou doen' dacht ik nog. Hij nam het woord en speldde me een lintje op de borst vooral vanwege mijn verdienste voor de voetbalsport. Dat was wel het laatste waaraan ik had gedacht want wees nou eerlijk, wat heb ik nou eigenlijk voor bijzonders gedaan. Bijna veertig jaar bij een geweldige baas gewerkt en heel veel jaren met enorm veel plezier een schitterende hobby uitgeoefend, maar echt bijzonder?"
Uit de warme woorden die tot Van Zinnen werden gericht en de massale toestroom van vrienden, kennissen, spelers en begeleiding, bleek dat zijn manier van werken en zijn sociale instelling door velen wel als heel bijzonder worden ervaren.

"HIJ KRIJGT WEL EEN EREPLEKJE IN DE PRIJZENKAST"
"Ik ben er heel trots op dat al die prachtige mensen deel uit maken van mijn leven. Mensen zoals Petra van Wijk en Kenneth Heijns die dit geweldige feest in het geheim, vanuit de TU, voor mij hebben georganiseerd". Van Zinnen was ook trots op de blinkende medaille op zijn trui."Maar ik denk niet dat ik hem veel zal dragen. Hij krijgt wel een ereplekje in mijn prijzenkast".
En dan werd er ook nog gevoetbald. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Henk Lucassen trokken de kampioenen van Full Speed met 6-1 aan het langste eind. Kan ook 7-1 geweest zijn want na de rust werd het scorebord niet meer bijgehouden. "Henk floot trouwens geweldig", oordeelde het feestvarken. "Hij slaagde er zelfs in zonder gele of rode kaarten het laatste fluitsignaal te halen. Voor één keer was de derde helft de belangrijkste. De dag kon helemaal niet meer stuk toen Barcelona met 4-0 won van Real Madrid. Wat een dag!"