<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Dit seizoen staan er weer heel wat derby's op het programma. Deze staan vaak garant voor spektakel, strijd en verrassingen. We kijken alweer uit naar de confrontaties tussen Wippolder en Concordia. (foto: Roel van Dorsten)
Dit seizoen staan er weer heel wat derby's op het programma. Deze staan vaak garant voor spektakel, strijd en verrassingen. We kijken alweer uit naar de confrontaties tussen Wippolder en Concordia. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

De regio maakt zich op voor een seizoen vol met mooie derby's

  sport

DELFT - Na een kleine drie maanden zonder competitievoetbal kan de Delftse voetballiefhebber zijn hart weer ophalen: de competitie staat op het punt van beginnen.

Door Alphons de Wit jr.

Veel van onze regioclubs hadden aan het eind van het afgelopen seizoen nog aardig wat om voor te spelen. Zo plaatste SV Nootdorp zich in de reguliere competitie ternauwernood voor de nacompetitie om het hoofdklasserschap te behouden, maar tevergeefs: DTS Ede bleek op sportpark 's Gravenhout een maatje te groot (0-4).
De seizoensstart van Vitesse Delft verliep eveneens teleurstellend, maar via een ijzersterke laatste periode plaatste de ploeg van trainer John Hage zich voor de nacompetitie om promotie. Helaas bleek het VELO van Nootdorper Edwin Vurens in de finale van de nacompetitie met 1-3 te sterk.
Ook Schipluiden, gastheer bij het hierboven besproken duel, heeft niet zulke goede herinneringen aan de nacompetitie om promotie: in de eerste ronde was Be Fair met 4-1 te sterk voor de Midden-Delflanders. In de andere derde klasse handhaafde DSVP zich gemakkelijker dan de afgelopen jaren. Dit jaar nemen Schipluiden en DSVP het voor het eerst in competitieverband tegen elkaar op.

Soeverein
In de poule krijgen zij gezelschap van Ariston '80, dat afgelopen seizoen soeverein kampioen werd in de vierde klasse. De studenten wonnen tweeëntwintig wedstrijden, speelden er één gelijk en verloren er één. In die vierentwintig wedstrijden werd 138 keer gescoord en moest de Delftse doelman 19 keer vissen. De poule-indeling zorgt ervoor dat we op zaterdag in de derde klasse zes regioderby's kunnen verwachten.
In dezelfde vierde klasse eindigde DVC roemloos voorlaatste, terwijl de zaterdagtak van OLIVEO net tekort kwam om zich voor de nacompetitie te plaatsen. Beide ploegen zijn dit jaar overigens niet bij elkaar in de poule ingedeeld.

Zondag
Op zondag spelen de twee hoogst acterende regioclubs in de eerste klasse. DHC, dat sterkhouder Jordy Brouwer nog ná de overschrijvingsperiode zag verkassen naar Wateringse Veld/Kranenburg, doorstond enkele ronden in de nacompetitie om promotie, maar capituleerde uiteindelijk tegen JOS/Watergraafsmeer (5-1). Den Hoorn kende een wat moeizamer seizoen, maar wist zich uiteindelijk nog naar een prima plek in de middenmoot te spelen.
De tweede klasse moet het dit jaar voor het eerst doen zonder Delft, dat degradeerde, maar dit seizoen ook geen elftal voor de derde klasse op de been heeft weten te brengen. De routiniers van het tweede elftal spelen hun wedstrijden in de reserve eerste klasse, maar een eerste elftal is er niet meer.

Derby's
In de tweede klasse vinden we wel vier regioploegen die bij elkaar in de poule zijn ingedeeld. Voor OLIVEO is dat misschien enigszins teleurstellend, omdat in de finale van de nacompetitie om promotie met 0-3 werd verloren van Hillegersberg, terwijl in de reguliere competitie met 3-0 en 2-4 werd gewonnen van de Rotterdammers. Concordia wendde in de laatste ronde van de nacompetitie degradatie af door met 3-5 te winnen bij RKDES in Kudelstaart. RKDEO kende een sterke competitiestart, maar eindigde uiteindelijk in de middenmoot, terwijl Wippolder na een teleurstellend begin van het seizoen juist na de winterstop de weg omhoog weer wist te vinden en zich veilig wist te spelen. Het leuke aan de poule-indeling is dat we dit jaar weer te maken krijgen met acht mooie regioderby's.
Datzelfde is het geval in de derde klasse, waarin DHL, Full Speed, SEP en Taurus zijn ingedeeld. De eerste derby staat zondag al op het programma, als SEP het op sportpark Tanthof-Zuid mag opnemen tegen Full Speed. Afgelopen week kruisten de twee partijen de degens al in het bekertoernooi en toen ging SEP er met de overwinning vandoor (3-2). Full Speed, winnaar van het toernooi om de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal, zal dus iets recht willen zetten, zeker omdat vorig seizoen in de een na laatste competitiewedstrijd werd gelijkgespeeld (4-4) tegen SEP, waardoor Full Speed de kansen op de nacompetitie om promotie als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.
DHL speelde vorig seizoen geen rol van betekenis in de derde klasse hoog, terwijl Taurus zich na een wat teleurstellende eerste seizoenshelft moest opmaken voor de derde klasse laag. Hier deden de mannen van trainer Marco Lange wat er van ze verwacht werd en eindigden ze bovenaan in de 'verliezerspoule', waardoor ze dit jaar weer 'gewoon' in de derde klasse mogen uitkomen. Zo weet u weer hoe het ervoor staat; laat nu de bal maar rollen!

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>