<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De mannen van Laakkwartier vieren feest na de overwinning in de finale van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse Beloftencompetitie en spelen op 6 juli een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. (foto: Roel van Dorsten)
De mannen van Laakkwartier vieren feest na de overwinning in de finale van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse Beloftencompetitie en spelen op 6 juli een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Laakkwartier wint de RODI Media/DSW Delftse Beloftencompetitie

  sport

PIJNACKER - Laakkwartier is winnaar van de drieëndertigste editie van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse Beloftencompetitie. De Hagenaars waren dinsdagavond met 0-2 te sterk voor hun leeftijdsgenoten van RKDEO.

Door Alphons de Wit jr.

Daarmee werd de kampioen van vorig jaar onttroond. In een wedstrijd waarin beide ploegen voor rust een aantal levensgrote kansen creëerden, maar niet wisten te verzilveren, volgde het vuurwerk pas in de tweede helft: na een kleine tien minuten spelen, kwamen Luuk Goedbloed en Carston Martijn op het middenveld in duel. Na het pittige duel werd het natrappen van Goedbloed door de vierde man niet ernstig genoeg geacht voor een rode kaart, maar de kopstoot waarmee Martijn antwoordde, was dit volgens de leidsman wel.

Druk zetten
In het ruime halfuur dat volgde, kwam Laakkwartier via een afstandsschot van invaller Ignes Issabir aan de leiding. RKDEO moest wel druk zetten, waardoor Laakkwartier met de snelle buitenspelers gevaarlijk kon worden. Dit leidde twee minuten later tot de 0-2 van Anouar Azarkan. Deze klap kwamen de Nootdorpers niet meer te boven, waardoor Laakkwartier zich ondanks de numerieke minderheid tot terechte winnaar kroonde.
"De overwinning vandaag was meer dan terecht", stelt aanvoerder Sergio Veugelers jubelend vast. "We hebben de hele wedstrijd de volledige controle gehad en zijn eigenlijk geen moment in de problemen gekomen. Als je dan zo vlak na rust redelijk snel tegen een rode kaart aanloopt, is het vooral belangrijk dat je rustig blijft. Dan komt de voorsprong voor ons op het beste moment, want zij moesten drukken en wij konden daarvan met onze snelle buitenspelers profiteren. Twee jaar geleden wonnen we na strafschoppen in de finale tegen RKDEO, maar deze overwinning heeft voor mij grotere waarde. We hebben op voetballend vlak van ze gewonnen. Dat maakt het extra mooi, omdat we in de reguliere competitie kansloos van ze verloren met 5-1."

Kansen
RKDEO-trainer Richard de Koning kon leven met de nederlaag van zijn ploeg. "Wij hebben vandaag gewoon slecht gespeeld, maar ondanks dat hebben we in de eerste helft toch nog wel een aantal goede kansen gecreëerd. Ik heb ook na afloop tegen die jongens gezegd dat het er vandaag niet inzat. Al zouden we nog een uur hebben door gevoetbald, die bal zou er toch niet zijn ingegaan. Tijdens de competitie hebben we met 5-1 van ze gewonnen, maar vandaag hadden we gewoon onze dag niet: we pakten onze rust niet, waardoor we op het middenveld teveel balverlies leden. Normaal gesproken is dat juist onze sterkste linie."
Dat betekent volgens de beginnend trainer niet dat voor de belofteploeg het seizoen nu verloren is. "We hebben ten opzichte van het begin van het seizoen echt wel stappen gezet: jongens hebben geleerd beter vanuit een organisatie te voetballen: dat gaat al stukken beter dan het begin van het seizoen. Vanuit de club streven we ernaar om dit elftal voor de helft uit selectiespelers en voor de helft uit jeugdspelers samen te stellen. Dan zie je dat vooral die jonge jongens stappen maken, maar van de eerste elftalspelers wordt in deze competitie ook meer verwacht."

Revanche
De Konings' collega Ron Eckhardt was logischerwijs content. "We spelen deze competitie met ons eerste elftal, want daarin zitten zelfs vijf A-junioren. Dit jaar hebben we ons in de competitie netjes veilig gespeeld, maar nu hebben we ook echt een prijs gewonnen. Dat hebben we die jongens van tevoren ook meegegeven, want dit is iets wat ze nooit zullen vergeten. Daarbij is het natuurlijk de mooiste manier om revanche te nemen voor de wedstrijd in de poulefase. RKDEO heeft een heel goede ploeg."
Eckhardts pupillen hadden geen last van de ramadan, die, vlak voordat de finale op het programma stond, eindigde. "Die jonge gasten hebben daar weinig van, maar dat was de afgelopen weken ook al zo gebleken. Verder is het natuurlijk een prachtige competitie met leuke ploegen. Een ander voordeel is dat we jongens die in het weekend niet speelden, op dinsdagavond minuten kunnen geven. Daarnaast heeft het zo nu en dan, na een vervelende nederlaag, ook vaker een goede boost gegeven. Al met al zijn we natuurlijk hartstikke blij."
Na afloop van de finale blikte Guus Heemskerk namens de commissie terug op een geslaagde competitie. Henk Lukassen bedankte de scheidsrechters die de competitie ook dit jaar weer mogelijk maakten. Ten slotte werd Dick van der Kooij, die na ruim dertig jaar afscheid neemt van het organiserend comité, in het zonnetje gezet. Het was het slot van een geslaagde competitie.

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>