Vitesse Delft wint voor de derde keer op rij Stad Delft Bokaal

sport

DELFT – Vitesse Delft heeft zaterdagmiddag de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal in de wacht gesleept. Voor de derde keer op rij werd Full Speed in de finale verslagen.

Middenvelder Mitchell Gronsveld was na afloop zeer tevreden met dit resultaat. "Voor mij is het de eerste keer dat ik meedoe aan de Stad Delft Bokaal, hoewel ik al een aantal jaar bij de selectie zit. Ik heb veel last gehad van blessures en ik ben nu voor het eerst in jaren langer dan drie maanden fit."
Volgens Gronsveld maakte zijn ploeg het zich in de finale onnodig moeilijk. "We creëerden wel kansen, maar misten scherpte voor de goal. Aan de andere kant gaven we, ondanks een rode kaart, niets meer weg. Dus shoot-outs moesten de beslissing brengen.
Gronsveld nam hiervan de eerste voor zijn rekening en wist Full Speed-doelman onberispelijk te passeren. "Ik ben in één-tegen-één situaties meestal wel goed. Ik heb lang gewacht en de keeper met een schijnbeweging uitgespeeld."
Gronsveld hoopt dit seizoen vooral fit te blijven. "Het is heerlijk om erbij te zijn, maar dat is zeker geen garantie voor een basisplaats, want de concurrentie is groot."
Ook bij Full Speed werd niet ontevreden teruggekeken op het toernooi. "Het is alleen zonde dat we niet hebben gewonnen, want we hebben ze dit keer wél tegenstand kunnen bieden. We kwamen via Thomas Sihombing goed op 1-0 en kregen daarna een onterechte penalty tegen. Na die rode kaart hadden we het idee dat het nog leuk kon worden, maar helaas. We hebben er in ieder geval weer een aantal leuke jonge jongens bij die kunnen voetballen. Ik ben blij dat het weer begonnen is."
Voor zijn nieuwe trainer, Richard Langeveld, geldt hetzelfde. "We hebben vandaag, zelfs in de finale, niet verloren. Dat is een prestatie om supertrots op te zijn. Je ziet aan de ploeg dat de wil om te winnen er is. Dat hoeft niet altijd te lukken, maar die jongens moeten er wel alles aan doen, want anders kunnen we beter thuisblijven."

'Warm bad'
Langevelds terugkeer bij Full Speed bevalt hem sowieso goed. "De afgelopen zes jaar heb ik op mijn eigen benen gestaan bij Quick Steps en GDA, maar ervoor was ik hier assistent onder Pierre van Zinnen. De club voelt als een warm bad en met Frank Verhaar en John van Vliet heb ik een geweldige staf. Verder wordt alles voor ons geregeld en ik zou dus niet weten wat ik me verder nog zou moeten wensen."
Langevelds collega Peter Klomp behaalde met zijn ploeg zijn vijfde titel in acht deelnames. "Dat is denk ik terecht, want we hebben op de wedstrijd tegen Concordia na alle wedstrijden gedomineerd. Daarbij hebben we genoeg kansen gecreëerd, maar maakten we het ons soms te moeilijk door die niet te benutten. Op dit soort toernooien wordt er altijd iets meer van onze ploeg verwacht en dat vergt ook meer van je. Uiteindelijk zijn we vandaag ondanks die rode kaart van Dion de Lijser niet in de problemen geweest, want zij hebben na die goal niets meer gecreëerd. Je ziet wel dat zij karakterboys zijn, want ze schoppen het toch maar weer tot de finale. Helaas voor hen was het niet drie keer scheepsrecht. Al met al ben ik dus best tevreden."