Afbeelding

Als DSVP na de winterstop weer compleet is, weet de ploeg zich zeker veilig te spelen, denkt Spurgeon Maria

sport

Editie: Week 49, Jaargang 20 |

Spurgeon Maria is door zijn snelheid niet alleen defensief belangrijk voor DSVP: hij weet ook in aanvallend opzicht zijn mannetje te staan. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – DSVP speelt dit seizoen voor het eerst sinds decennia in de Eerste Klasse. De Pijnackernaren bekleden op dit moment een plaats op de ranglijst die goed is voor nacompetitie om lijfsbehoud, maar volgens linksback Spurgeon Maria speelt zijn ploeg zich voor het einde van het seizoen zeker veilig.

Het seizoen valt Maria tot op heden zwaarder dan het afgelopen. “We hebben andere tegenstanders en in het veld loopt het allemaal net even anders. Ten eerste zijn er zeven nieuwe jongens bijgekomen en daar hebben we met zijn allen best even aan moeten wennen. Inmiddels kunnen we voetballend zeker aardig mee in de Eerste Klasse, maar het ontbreekt ons vaak gewoon aan een stukje geluk. Vorig seizoen wisten we de wedstrijden vaak nog in het laatste kwartier naar onze hand te zetten; deze jaargang lukt dat minder vaak.”

‘ACHTERIN STAAT HET ALLEMAAL WEL GOED, MAAR VOORIN VLIEGEN DE KANSEN ER NIET IN’

De schamele doelpuntenproductie –DSVP scoorde dit seizoen pas achtmaal in elf wedstrijden- is inderdaad het grootste zorgenkind voor de Pijnackernaren. “Achterin staat het allemaal wel goed dit seizoen, maar voorin vliegen de kansen er niet in. We blijven nog steeds wel kansen creëren, maar het stukje geluk ontbreekt. Dat is zonde, maar ik weet zeker dat dit gedurende het seizoen wel goed gaat komen. Als de ban eenmaal gebroken is bij de spitsen, zullen er zeker meer goals vallen.”

DSVP heeft het dit seizoen tot nog toe tegen elf van de dertien ploegen uit de competitie opgenomen en Maria is maar van weinig ploegen echt heel erg onder de indruk. “Tegen Rijnvogels en GHC zijn we weggespeeld; zij hadden eigenlijk nauwelijks voetballers met ontzettend veel individuele kwaliteiten, maar zij waren als elftal heel sterk.”

Ook DSVP is een ploeg die het voor een aanzienlijk deel van de teamgeest moet hebben. “We zijn een hechte groep en kunnen goed voetballen, maar als het voetballend even minder loopt, kunnen we fysiek wat meer geven. We zitten sowieso al snel druk op de tegenstander en in defensief opzicht gaat het ook goed. Het vervelende is dat er ook voorin goed gevoetbald wordt, maar dat we zo moeilijk scoren.”

‘IK BEN EEN LINKSBACK DIE ZIJN MANNETJE WEL WEET UIT TE SCHAKELEN’

Over zijn eigen prestaties kan de 20-jarige student tevreden zijn. “In de wedstrijden tegen Nootdorp en GHC liep het bij mij persoonlijk niet lekker, maar in de overige wedstrijden heb ik wel mijn inbreng gehad. Ik ben een linksback die zijn mannetje wel weet uit te schakelen en die met zijn snelheid ook aanvallend mee kan voetballen.” Heel vreemd is dat niet, want Maria was in zijn jeugd buitenspeler. Later werd hij vanwege zijn fysieke kracht als verdedigende middenvelder geposteerd en toen bij Sparta, waar hij een deel van zijn jeugd doorbracht, de linksback een tijd geblesseerd was, ging Maria er spelen. En niet onverdienstelijk, want inmiddels is hij vaste waarde bij DSVP en behoort hij vaker dan eens tot de uitblinkers.

De linkervleugelverdediger heeft alle vertrouwen in een goed verloop van de rest van de competitie. “Voorlopig is het even vervelend dat Randy de Witt en ikzelf door schorsingen een paar wedstrijden missen en dat Sherdinant Michel en Sander Jongbloed nog steeds geblesseerd zijn. Maar als we straks allemaal weer inzetbaar zijn en Hozan (Hossaini, red.) na een stage in Duitsland in februari weer bij de groep aansluit, ben ik ervan overtuigd dat we voldoende punten bij elkaar weten te halen om lijfsbehoud in de Eerste Klasse veilig te stellen. Handhaving zou voor dit elftal een mooie prestatie zijn.”

Dit moet allemaal gebeuren onder leiding van Peter Klomp. De trainer, die aan zijn tweede seizoen bij DSVP bezig is, zit volgens Maria helemaal op zijn plek. “Ik vind dat we een heel goede trainer hebben. Peter evalueert heel gericht de wedstrijden met de spelers. Hij vertelt wat je goed doet, wat beter kan en hij traint heel gericht.” Afgelopen maandag waren de velden door de zware regenval niet geschikt om op te trainen. “Maar we zijn met zijn allen gaan zitten en Peter heeft iedereen vertelt wat hij goed vindt van iedereen en op welke punten we ons als spelers kunnen verbeteren. Daarnaast heeft hij aangegeven dat het van belang is dat we van elkaar weten wat de sterke punten zijn, zodat we die in het veld ook goed weten te benutten.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12