Afbeelding

Jim Jense hoopt met DSVP de vorm van twee seizoenen geleden te benaderen

sport

Editie: Week 45, Jaargang 20 |

Jim Jense zoekt vaak de snelste weg naar de goal. Broer Nick kijkt vanaf een afstandje toe. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – DSVP degradeerde afgelopen seizoen naar de Tweede Klasse en kende op dat niveau een ronduit teleurstellende seizoensstart. Dit is echter niet ten koste gegaan van de sfeer binnen de groep.

Jim Jense bekleedt dit seizoen de spitspositie in het elftal van Peter Klomp en vindt dat het tot op heden nog wat stroef verloopt. “Dat komt denk ik doordat we aan het begin van dit seizoen een aantal spelers zijn kwijtgeraakt, waardoor we nu opnieuw een elftal moeten opbouwen. Daarnaast heeft het ons in de eerste periode niet altijd meegezeten. Ikzelf had aan het begin van het seizoen de nodige pijntjes, waardoor ik niet aan spelen toekwam. Inmiddels speel ik weer, maar ik ben nog niet helemaal tevreden.”
Over hoe dat komt heeft Jense ook zo zijn ideeën. “Vorig jaar hebben we een seizoen in de Eerste Klasse gespeeld en misschien zouden mensen verwachten dat we daardoor wat meer slimmigheidjes ontwikkeld zouden hebben. Het probleem is echter dat we afgelopen seizoen vaak in de verdediging werden gedwongen, waardoor we vaak niet aan aanvallen toekwamen. Dit seizoen moeten we daar weer wat meer in zien te groeien.”

‘ALS EEN VAN ONS TWEEËN FIT WAS, WAS DE ANDER VAAK GEBLESSEERD’
Jense moet in de punt van de aanval vanaf rechts bediend worden door zijn broer Nick. “Dat is best bijzonder, want we hebben in het eerste elftal nog maar zelden samengespeeld. We horen allebei al een aantal jaar bij de selectie, maar als één van ons tweeën fit was, was de ander vaak geblesseerd. Om nu samen met hem in het eerste elftal te spelen is wel heel bijzonder. Het is niet zo dat we een bijzondere klik hebben, waardoor we elkaar blindelings weten te vinden, maar we voelen elkaar wel goed aan. Datzelfde geldt overigens ook voor de andere ploeggenoten. Met de meesten heb ik al in de jeugd gespeeld en we voelen elkaar allemaal best goed aan. Dat moet uiteindelijk ook onze grote kracht worden.”
Broer Nick is niet het enige familielid dat zich in of om de selectie van DSVP begeeft. Ook vader Paul, linksbuiten bij de Pijnackernaren in het begin van de jaren ’80, bemoeit zich met de selectie. Hij is samen met Wim van Vliet elftalleider. “Hij is helemaal gek van het spelletje. Hij volgde ons natuurlijk altijd al op de voet en het leek hem leuk om met al die gasten bezig te zijn. Door het vertrek van Piet van der Velden en Johan de Hoog waren er elftalleiders nodig en hij is samen met Wim in dat gat gestapt. Hij vindt het leuk om dingen voor de groep te organiseren. Johan en Piet deden het prima, mijn vader doet het anders. Hij besteedt ook wat meer aandacht aan het voetballende gedeelte.” De naam Jense legt de 20-jarige student bedrijfskunde geen extra druk op. “Vanuit de club voel ik niet echt druk. De druk die ik voel leg ik mezelf op. Ik word eigenlijk zelden of nooit vergeleken met mijn vader. Als ik de verhalen moet geloven, was hij een snelle linksbuiten met een goede voorzet. Ik ben meer een spits. Die vergelijking gaat dus helemaal niet op.”

‘ALS HET VOETBALLEND EVEN NIET ZO GOED GAAT, BEGINT HET MET INZET’
Ondanks de wat tegenvallende prestaties heeft Jense het ontzettend naar zijn zin bij DSVP. “Ik ben dan ook altijd graag op de club. We trainen drie keer in de week en in het weekend hebben we een wedstrijd. Het is allemaal prima te combineren met mijn studie. Daarnaast is het gewoon superleuk om met die gasten bezig te zijn. We maken plezier en hebben een groep die voor elkaar door het vuur gaat. Dat is in deze fase erg belangrijk, want als het voetballend even niet zo goed gaat, begint het met inzet.”
Voorlopig moet DSVP zich een baan uit de onderste regionen van de ranglijst zijn te werken. “Nu kan dat nog, want vlak boven ons staat alles redelijk dicht op elkaar. Het moet echter niet te lang duren. We moeten toewerken naar een situatie zoals die twee jaar geleden was. We praten binnen de groep nog regelmatig over het kampioenschap van toen en hebben er alle vertrouwen in dat we de vorm van toen weer wat meer gaan benaderen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12