Afbeelding

Gerben Pels wil zich nog niet neerleggen bij degradatie en voorziet betere tijden voor Oliveo

sport

Editie: Week 14, Jaargang 21 |

Oliveo speelde afgelopen zondag in de tweede helft een stuk beter dan in het eerste bedrijf. Hier houdt Gerben Pels zijn directe tegenstander van de bal. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – De heren van Oliveo strijden voor hun laatste kans in de Tweede Klasse. De ploeg van René Slegtenhorst verloor in het paasweekend twee keer onfortuinlijk met 2-3 en heeft nog zes wedstrijden de tijd om de rode lantaarn aan de concurrentie over te dragen.
Linksback Gerben Pels is met zijn 23 jaren één van de oud-gedienden bij de Pijnackernaren. “Tim van Rheenen is dit seizoen een lange tijd geblesseerd geweest en in die periode was ik de oudste speler in het elftal.” Oliveo heeft dus een heel jonge ploeg. “En misschien zit het probleem ook wel een beetje daarin, ik denk dat we het enigszins hebben onderschat”, concludeert Pels. “Oliveo heeft een heel goede jeugd, maar de stap naar het eerste elftal blijkt toch wel lastig te zijn.”
‘ZE MOESTEN ER METEEN STAAN EN ER WAS EIGENLIJK GEEN AANPASSINGSTIJD’
En dat is lastig op het moment dat je als trainer een beroep moet doen op jonge spelers. Pels zag bij aanvang van dit seizoen bijna al zijn medespelers naar een lager elftal vertrekken en tot overmaat van ramp viel aanvaller Tim van Rheenen ook nog eens uit met een blessure. “Daardoor moest er een heel aantal jonge spelers in de groep worden gepast, terwijl ze er meteen moesten staan en er eigenlijk geen aanpassingstijd was.”
Het heeft tot op heden geleid tot een laatste plaats op de ranglijst. “Maar echt weggespeeld zijn we dit seizoen nog niet. Het verhaal van dit seizoen is vooral dat er teveel persoonlijke fouten gemaakt worden. Het scoren lukt veel te moeilijk, terwijl we de doelpunten aan de andere kant veel te makkelijk weggeven. Maandag was het tegen Wilhelmus ook weer hartstikke jammer. In de eerste helft ontbrak het aan overtuiging in ons spel, terwijl het in de tweede helft ineens wèl liep. Dan is het ontzettend jammer dat je uiteindelijk met 2-3 verliest.”
Wat ook jammer is, is het feit dat Oliveo dit seizoen met de nodige blessures werd geconfronteerd. “We hebben een heel deel van het seizoen zonder Tim van Rheenen moeten spelen, maar hij is inmiddels gelukkig weer terug. Verder raakte Sjoerd Arkesteijn zwaar geblesseerd en dat is in de eerste plaats voor hem natuurlijk heel vervelend, maar ook het elftal mist hem. Hij is toch een heel gevaarlijke buitenspeler.”
Ondanks de tegenvallende cijfers heeft Pels het nog steeds hartstikke naar zijn zin bij Oliveo. “We zijn een echte vereniging. Iedereen kent elkaar en veel selectiespelers doen ook iets in de jeugd. Dat heeft heel veel voordelen, maar het kan ook weleens tegen je werken. Als het niet zo goed gaat, zoals dit seizoen, dan weet ook iedereen je te vinden.”


‘HET KAN HET ENE SEIZOEN HOSANNA ZIJN EN EEN JAAR LATER EEN STUK MINDER’


Pels weet ondanks de huidige klassering dat er betere tijden aankomen. “Ik zit nu vier jaar bij de selectie. In mijn eerste seizoen werden we kampioen, het jaar erna degradeerden we, daarna werden we weer kampioen en afgelopen seizoen wisten we ons te handhaven. Zo zie je dat het ‘t ene seizoen hosanna kan zijn en een jaar later een stuk minder. Mochten we het dit jaar niet redden om ons veilig te spelen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we het komend seizoen beter doen. Want je ziet ook dat we ons dit seizoen als elftal hebben ontwikkeld.”
Dat die ontwikkeling niet altijd gepaard gaat met goed voetbal is volgens Pels logisch. “Want op dit moment zijn de punten gewoon het belangrijkste. Daarnaast is het veld waarop we spelen op zijn zachtst gezegd niet het beste in deze regio. Daardoor proberen we tegenwoordig de bal bij Tim van Rheenen te krijgen, zodat de middenvelders zich bij hem aan kunnen sluiten. Het is allemaal wat opportunistischer.”
Deze tactiek is bedacht door René Slegtenhorst, pas sinds dit seizoen trainer bij Oliveo. “Hij is een trainer die meer tussen de groep staat dan Peter Huisman, onze trainer van het afgelopen seizoen. Daarbij overlegt René ook met de spelers. Aan het begin was het wel even wennen, want bij Peter speelden we op vrijdagavond 5-tegen-5 partijtjes, maar bij René is dat 11-tegen-11. In het begin was dat wel even wennen.”
Ondanks de laatste plaats op de ranglijst is de HALO-student nog niet voornemens zich over te geven aan het degradatiespook. “Want in de zes wedstrijden die we nog spelen, zijn nog achttien punten te verdienen. We zijn dit seizoen nog geen enkele keer weggespeeld, dus als het meezit, moeten we er daar wel een heel aantal van kunnen binnenhalen en ons zo veilig spelen. Mocht dat ons niet lukken, dan hebben we in elk geval een groep spelers die zich op termijn sowieso moet kunnen ontwikkelen tot een stabiele tweedeklasser. In dat geval moeten we lering trekken uit de fouten die we nu maken. Dan komt alles goed.” (AdW)

Oliveo speelde afgelopen zondag in de tweede helft een stuk beter dan in het eerste bedrijf. Hier houdt Gerben Pels zijn directe tegenstander van de bal. (foto: Roel van Dorsten)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12