Afbeelding

RKDEO heeft zich dit seizoen, ondanks de tegenvallende klassering, zeker ontwikkeld, vindt Twan Greeve

sport

Editie: Week 12, Jaargang 21 |

Twan Greeve houdt in de wedstrijd tegen Nieuwerkerk een aantal van zijn tegenstanders aan het werk. (foto: Roel van Dorsten)

NOOTDORP – RKDEO boekte afgelopen zondag, in een seizoen waarin het niet meezit, de tweede overwinning van het seizoen. Op het eigen sportpark was de ploeg van Harold Tjaden met 3-1 te sterk voor Nieuwerkerk.
Dat de teller tot op heden stopt bij twee overwinningen is iets dat de breed inzetbare Twan Greeve voor het seizoen niet had verwacht. “Natuurlijk had ik niet het idee dat we direct om promotie mee zouden doen, maar dit had ik ook niet verwacht. Het verschil tussen de Eerste en de Tweede Klasse is gewoon erg groot. Vorig seizoen maakten wij het spel en speelden we vooral op de helft van de tegenstander. Dat is dit seizoen wel anders en dat komt niet alleen doordat we met Jevon Blijd en Jacco Wevers twee van onze aanvallers zijn kwijtgeraakt.”
Dat het weleens een zwaar seizoen kon worden, was al na de eerste wedstrijd duidelijk. “Die verloren we thuis met 1-5 van Maghreb en dat is geen fijne start.” In de weken die volgden liep RKDEO tegen een aantal grote zeperds aan, maar steeds vaker wist de ploeg van Tjaden de schade beperkt te houden.
Afgelopen zondag liep het goed bij de Nootdorpers. Het leverde een klinkende overwinning tegen Nieuwerkerk op, waar eerder dit seizoen nog een 3-0 nederlaag werd geleden. “Dat komt doordat het gewoon lekker liep. Zij probeerden wel druk op onze achterste linie te zetten, maar wij kwamen er voetballend goed onderuit. Daardoor ging het ons in aanvallend opzicht ook beter af en speelden wij veel op hun helft. Uiteindelijk werd het 3-1 en wonnen we met goed voetbal. Tegen UVS, net als Nieuwerkerk een ploeg uit het linkerrijtje wonnen we ook, maar toen was het voetbal nog niet zo goed als het nu is.”


‘WE BLIJVEN ONS ONTWIKKELEN’


Greeve heeft er vertrouwen in dat het aantal overwinningen in dit seizoen niet op twee zal blijven hangen. “Het voetbal ziet er steeds beter uit en we moeten het nog opnemen tegen een aantal ploegen uit het rechterrijtje. We blijven ons ontwikkelen, dat zie je ook bij de oefenwedstrijden tegen ploegen uit de Tweede Klasse. Die winnen we gemakkelijker dan het afgelopen seizoen.”
Ondanks de wat tegenvallende prestaties is de sfeer bij RKDEO altijd goed gebleven en na zondag zelfs nog wat beter. “Wat dat aangaat is dit een echte dorpsclub. Ik speel nu in het eerste elftal met jongens waar ik al zolang ik op voetbal zit mee samenspeel. Natuurlijk was het vorig seizoen vaak leuker om te spelen omdat we meer wonnen dan nu het geval is, maar onderling is het nog altijd hartstikke leuk bij RKDEO.” Wat ook leuk is, is dat dit seizoen een aantal spelers uit de A-jeugd regelmatig bij de selectie aansluit. “Dat is goed voor de club. Ik zie mezelf als 21-jarige niet als iemand die ze veel moet leren, maar doe wel mijn best om ze goed op te vangen en ze een goed gevoel te geven.”


‘IK BEN MISSCHIEN GEEN PURE VERDEDIGER’


Greeve, die op meerdere posities uit de voeten kan, speelt nagenoeg elke week bij RKDEO. “Aan het begin van het seizoen stond ik samen met Mitchell Tonkes op het middenveld, maar tegen Nieuwerkerk vormden we samen het centrale verdedigingsduo. Door wat personele problemen ben ik op deze plek terechtgekomen en dat bevalt me eigenlijk heel goed. Ik ben misschien geen pure verdediger, maar in de opbouw vind ik het fijn om al mijn ploeggenoten vóór me te hebben staan. Verder zijn mijn sterke punten vooral mijn inzicht, het feit dat ik vaak de goede keuzes maak en een kopduel vaak wel winnend afsluit. Daarmee kan ik op meerdere plekken in het veld uit de voeten.”
Een belangrijk verschil met vorig seizoen bij RKDEO is dat Martin de Graaf, die na het kampioenschap van afgelopen seizoen naar Naaldwijk vertrok, niet meer voor de groep staat, maar Harold Tjaden. “Martin was een trainer die wat meer in de groep stond, maar Harold zorgt ook voor een goede sfeer. Verder is hij veel meer op tactisch gebied met ons bezig. We besteden aandacht aan de verschillende manieren van druk zetten en het aanleren van verschillende looplijnen. In tactisch opzicht zijn we als elftal beter geworden.”
Of het allemaal leidt tot handhaving in de Eerste Klasse durft de 21-jarige student bedrijfswiskunde nog niet te zeggen. “Als je al het hele seizoen onderaan staat, heb je niet zoveel te verwachten van de rest van het seizoen. Wel gaat het voetballend steeds beter en als we in de komende wedstrijden een paar keer weten te winnen, wordt het gat met de concurrentie waarschijnlijk al wat kleiner. Lukt het ons om aan te haken, dan kunnen we altijd kijken wat er verder nog te halen valt. Voor de rest is het nu gewoon belangrijk om lekker te voetballen, er het beste van te maken en er vooral veel plezier in te hebben.” (AdW)

Twan Greeve houdt in de wedstrijd tegen Nieuwerkerk een aantal van zijn tegenstanders aan het werk. (foto: Roel van Dorsten)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12