Afbeelding

DSVP is net als hun spits Richard van Brecht bezig aan een inhaalslag

sport

Editie: Week 15, Jaargang 21 |

Richard van Brecht hield zich vorige week zaterdag prima staande tegen de niet bepaald kleine Salim Seidu Larry. Hij scoorde bovendien, uit een penalty, de 1-1. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – DSVP-spits Richard van Brecht (26) heeft dit seizoen vier keer gescoord. Hij is daarmee topscorer van z’n team en dat zegt eigenlijk genoeg, vindt ook Van Brecht zelf.
DSVP kent geen makkelijk eerste seizoen in de Eerste Klasse. De Pijnackernaren wonnen zes van de twee-en-twintig wedstrijden en staan zodoende op een elfde plek. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Vitesse Delft op het programma, een andere laagvlieger in deze afdeling. DSVP kwam twee keer op achterstand, maar maakte dat beide keren weer goed. Na negentig minuten voetbal was het 2-2, een score waar Richard van Brecht wel mee kon leven. “We waren natuurlijk blij dat het in de slotfase nog gelijk werd, al vond ik dat we wel hadden moeten winnen. We waren de betere ploeg. Vitesse Delft staat onder ons op de ranglijst, dus ook volgens de stand hadden we moeten winnen. Achteraf zijn we echter blij met een punt.”
DSVP hanteerde afgelopen zaterdag vooral de lange bal. Dat doet de Pijnackerse eersteklasser de laatste tijd vaker. “Omdat het niet echt lukt om eruit te voetballen”, legt Van Brecht uit. Met hem en Michiel Draaisma voorin heeft DSVP twee fysiek sterkte voorhoedespelers die doorgaans wel raad weten met lange ballen. “We pakken, door die lange bal te hanteren, de laatste weken veel punten. Het is niet echt mijn ding en het is ook niet waar mijn kwaliteiten liggen, maar in deze fase van het seizoen zijn punten het belangrijkste. Als het dan op deze manier moet dan doen we het op deze manier.”

‘IK WORD OUDER, DUS DAN HEB IK GEEN ZIN OM OP DE BANK TE ZITTEN’


Richard van Brecht speelde voorheen altijd, al vanaf z’n vijfde, voor RKAVV. Vorig jaar zomer maakte hij de overstap naar DSVP. “RKAVV wilde hogerop. Ik speelde er laatste tijd vooral als invaller, terwijl ik wekelijks wilde spelen. Ik word ouder, dus dan heb ik geen zin om nog op de bank te zitten.” Hij kende de huidige DSVP-trainer Peter Klomp van zijn tijd bij RKAVV. “Hij liet me daar debuteren in het eerste”, vertelt de 26-jarige spits. Toen hij hem belde om bij DSVP te komen voetballen, hoefde hij niet lang na te denken. “Dat leek me heel erg leuk.”
Tot nu toe vindt hij het seizoen echter wat teleurstellend. Dat komt vooral door het blessureleed waarmee hij dit seizoen kampte. Tijdens de allereerste oefenwedstrijd kwam hij in botsing en kneusde hij enkele ribben. “Daar heb ik lang mee gelopen. M’n herstel ging echt langzaam.” Tijdens de eerste competitiewedstrijd liep hij vervolgens een hamstring-blessure op. “Vlak voor de winterstop kon ik pas weer voetballen. Ik heb dus nog niet echt superveel gespeeld hier. Daarom valt het wat tegen. En dat terwijl ik, voordat ik naar DSVP kwam, zelden geblesseerd was.”

 

 

‘ER ZIJN WEDSTRIJDEN GEWEEST DAT IK NIET ÉÉN KANS KREEG’


Hij is, vanwege die blessures, nog niet echt tevreden over z’n eigen bijdrage aan het seizoen. “Ik kan beter. De eerste wedstrijd na m’n hamstringblessure merkte ik wel dat ik een tijd niet had gespeeld. Over de afgelopen weken ben ik redelijk tevreden.” Tot nu toe scoorde de spits in competitiewedstrijden slechts vier keer. Dat is wel wat weinig, vindt hij, maar het is ook lastig scoren als je vanaf de kant moet toekijken. “Verder mag ik soms blij zijn als ik in een wedstrijd één of twee kansen krijg. Er zijn zelfs wedstrijden geweest dat ik niet één kans kreeg. Dat heeft natuurlijk ook te maken met onze plek op de ranglijst. Het zegt genoeg dat ik met vier doelpunten topscorer ben.”
Nee, voorin heeft DSVP dit seizoen niet heel veel te vertellen gehad. Tot nu toe werd in totaal slechts 22 keer het net gevonden. Veel zal afhangen van de laatste vier wedstrijden van het seizoen. “Het zou natuurlijk het mooiste zijn als we bij de eerste tien eindigen. Dan zijn we veilig.” Daar heeft hij wel vertrouwen in. “We zijn bezig aan een goede inhaalslag. Zaterdag spelen we uit bij SHO, dat wordt een belangrijke wedstrijd. Thuis wonnen we van ze. Ze krijgen bovendien veel tegendoelpunten. Ik verwacht een spannende wedstrijd.” Ook de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen concurrent Geinoord, wordt voor DSVP van groot belang. De ploegen onderin de Eerste Klasse B ontlopen elkaar wat hun puntenaantal betreft niet veel. Eén ding weet Van Brecht dus wel zeker: “Het gaat heel spannend worden.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12