Afbeelding

Doelpuntenmachine Michiel Draaisma haperde in zijn eerste halfjaar bij DSVP even, maar hij komt echt nog wel op gang

sport

Editie: Week 5, Jaargang 21 |

Joost Swaanenburg van SV Nootdorp heeft er zijn handen vol aan om Michiel Draaisma van de bal te houden. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - De overstap van Michiel Draaisma van SV Den Hoorn naar DSVP was één van de meest opvallende van afgelopen zomer. De topscorer van de Delftse regio van het afgelopen seizoen scoorde tot nog toe nog maar eenmaal in competitieverband, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat dat er in de komende maanden meer worden.

Draaisma maakte het afgelopen seizoen in Hoornse dienst dertig doelpunten, maar bij DSVP lijkt die productie tot op heden wat te stokken. “Maar aan de club ligt dat niet”, vertelt de 24-jarige schilder. “Ik heb het hier vanaf het eerste moment al ontzettend naar mijn zin. DSVP is een echte dorpsclub met heel veel betrokkenheid en dat is mooi. Daarnaast vind ik het altijd fijner om bij een zaterdagclub te spelen, want dan is er vanwege de jeugdwedstrijden meer bedrijvigheid en drukte op het complex. Al hadden we daar bij Den Hoorn ook niet over te klagen.”

“JE ZIET DAT WE DE COMPETITIE BEGONNEN ZIJN ALS JONGENS EN DAT WE NU MANNEN ZIJN”

Hoe goed het sociale aspect van zijn nieuwe club ook bevalt, op sportief gebied had DSVP het wat moeilijk na de promotie naar de Eerste Klasse van afgelopen seizoen. “We moesten met zijn allen wennen. De club speelt een klasse hoger dan het afgelopen seizoen en vooral in het begin bracht dat nog weleens wat aanpassingsproblemen met zich mee. Inmiddels is een stijgende lijn zichtbaar. Je ziet dat we de competitie begonnen zijn als jongens en dat we nu mannen zijn.”

Ondanks de moeizame beginfase heeft Draaisma niet het idee vaak te zijn weggespeeld. “Dat is eigenlijk maar één keer gebeurd, uit bij Rijnvogels. We verloren daar met 5-0. Verder denk ik dat we in alle wedstrijden wel kansen gehad hebben, maar dat we door persoonlijke fouten en missers in de afronding wat punten hebben laten liggen.” Over zijn gebrek aan doelpunten maakt Draaisma zich nog niet ontzettend veel zorgen. “Natuurlijk is het zo dat hoe langer het duurt voor je scoort, hoe meer je erover gaat malen. Inmiddels heb ik mijn eerste competitiedoelpunt gemaakt en heb ik er alle vertrouwen in dat er nog meer gaan volgen. Verder is het zo dat ik wel kansen gecreëerd heb. Als dat niet het geval zou zijn geweest, dan waren er meer redenen tot zorgen geweest. Nu heb ik er alle vertrouwen in dat nu de ban gebroken is, er meer goals gaan volgen.”

“WE ZIJN EEN PLOEG VAN JONGENS DIE VOOR ELKAAR DOOR HET VUUR WILLEN GAAN”

Die goals, maar vooral ook de resultaten van DSVP moeten voortkomen uit de goede organisatie die op het veld staat. “Het is heel duidelijk wat er van ons verwacht wordt op het veld. We hebben allemaal een taak en je ziet dat als we ons hieraan houden, we het elke ploeg ontzettend lastig kunnen maken. Misschien zien we niet de beste voetballers, maar we zijn wel een ploeg met jongens die voor elkaar door het vuur willen gaan. Ik denk dat dat aan het einde van de rit de doorslag geeft en ervoor zorgt dat we vier ploegen onder ons weten te houden, zodat we ook komend seizoen in de Eerste Klasse spelen. Vooral in de thuiswedstrijden tegen de directe concurrenten denk ik dat we goede zaken kunnen doen, want daar kunnen belangrijke punten worden behaald. Bovendien groeien we als team nog elke wedstrijd.”

Die organisatie bij DSVP komt uit de hoge hoed van trainer Peter Klomp. “De trainer speelt een heel belangrijke rol binnen de selectie. Hij zet het elftal neer en doet dat goed. Je ziet dat hij een trainer is die weet wat hij doet en hij heeft dat in het verleden ook met kwalitatief betere selecties laten zien. Of de trainer een rol heeft gespeeld in mijn keuze voor DSVP? Wel een beetje ja, hij paste goed in het totaalplaatje. Ik ben hem in mijn tijd bij Vitesse Delft net misgelopen, maar iedereen was daar lyrisch over hem. Ik kreeg te horen dat hij zowel individuele spelers als het elftal beter maakte en dat blijkt nu bij DSVP ook weer.” Zelf is Draaisma de persoon die bij DSVP voor de doelpunten moet zorgen. “Maar ik heb ook al een aantal assists gegeven. Het maakt niet uit wie er scoort, als er maar gescoord wordt. Goals maken is wel iets dat ons tot op heden nog niet heel makkelijk afgaat.” Aan kwaliteiten om belangrijk te zijn voor zijn elftal ontbreekt het de spits niet. “Door mijn power en explosiviteit ben ik in staat om gebruik te maken van de ruimtes die tegenstanders aan ons laten. Daarnaast kan ik door mijn balvastheid goed functioneren als aanspeelpunt. Daarnaast weet ik ook zeker dat ik mijn scorend vermogen niet kwijt ben. Het moet er alleen nog even uitkomen.”

Die ontwikkeling leidde drie weken geleden, in de eerste wedstrijd na de winterstop tot een 0-2 overwinning bij Geinoord in Nieuwegein. “Na zo’n resultaat is het natuurlijk jammer dat je door de weersomstandigheden twee weken niet aan spelen toekomt, maar het goede gevoel van die overwinning blijft natuurlijk wel.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12