Afbeelding

Jaymie Kraaijenbrink kan en wil heersen in het strafschopgebied

sport

Editie: Week 37, Jaargang 20 |

Jaymie Kraaijenbrink springt, stompt en overwint in de wedstrijd tegen Naaldwijk. (foto: Koos Bommelé)

PIJNACKER – Jaymie Kraaijenbrink is tevreden over de allereerste competitiewedstrijd die hij voor DSVP mocht keepen. De 19-jarige doelman moest tegen Naaldwijk slechts één treffer incasseren.

“Het ging redelijk”, blikt hij terug. “Ik vond het in elk geval heel leuk; de eerste competitiewedstrijd met m’n nieuwe club.” DVSP kwam al in de negende minuut op achterstand toen het achterin de bal verspeelde en Naaldwijk daar dankbaar gebruik van maakte. “Die bal ging er via de binnenkant van de paal in, ik kwam er niet bij in de buurt. Dat was even schrikken, maar ik wist dat we genoeg kwaliteit hebben om ’t weer om te gooien.” Dat lukte niet helemáál, maar DSVP wist door een goal van Daan de Heus in de dertigste minuut toch nog een punt te pakken.

‘IK ZOU ECHT NIET MEER WETEN WAAROM IK BEN GAAN KEEPEN’
Jaymie Kraaijenbrink begon als 6-jarig jongetje met voetballen bij Tonegido. Na drie wedstrijden ging hij keeper en daar hield hij nooit meer mee op. “Ik zou echt niet meer weten waarom ik toen ben gaan keepen. Misschien had het wel met mijn vader te maken, die jarenlang heeft gekeept. Onder andere in het eerste van Scheveningen, toen ze Nederlands kampioen werden met Martin Jol als trainer. Dat was de gouden generatie.” Zelf heeft hij voor een 19-jarige inmiddels aardig wat clubs achter z’n naam. Hij begon hij Tonegido, ging al snel naar RKAVV, werd toen benaderd door ADO Den Haag en speelde daar in de E-top en de D2, kwam toen terug naar RKAVV en vertrok hier na één seizoen weer, dit keer naar Forum Sport. “En toen trok Haaglandia aan de bel. Daar heb ik zeven jaar met veel plezier gevoetbald. Dit wordt nu m’n eerste seizoen bij DSVP.”
- Je keepte al bij flink wat clubs. Ben je het gauw ergens zat, of zij jou?
Kraaijenbrink: “Het is een aardig rijtje, ja. Ik ging naar ADO omdat ze me hadden gescout, daar zeg je als kind geen nee tegen. Na twee jaar ging ik terug naar m’n oude club, maar dat niveau viel – met alle respect voor RKAVV – tegen als je net bij ADO vandaan komt. Toen ging ik naar Forum Sport, waar ik de trainer kende. Ik speelde daar met veel plezier, maar met Haaglandia kon ik hogerop en ik wilde zo hoog mogelijk spelen. Vorig jaar keepte ik daar, als eerstejaars senior, vooral in het tweede. Afgelopen zomer belde DSVP-trainer Peter Klomp me. Die club sprak me meteen aan. Vanaf het eerste moment vind ik alles hier heel positief. Ik kan me geen betere keuze voorstellen.”

‘ALS HET MOET HEB IK DE BAL ÈN DE SPELER’
- Wat voor keeper ben je?
“Ik heb een hele goede reactie en een groot bereik in het goal. Ik heb m’n lengte ook wel mee, ik ben tegen de twee meter lang. Ik kan dus heersen in het strafschopgebied en schuw het duel niet. Als het moet heb ik de bal èn de speler.”
- Je hebt komend seizoen wel de nodige concurrentie bij DSVP…
“Ja, met Joey Wigt en Tom Benard heb ik twee geduchte concurrenten. Ik kan het goed met ze vinden en vind het leuk dat ik concurrentie heb. Niet dat het een uitgemaakte strijd is, maar dat ik lekker moet knokken voor een plek in het eerste.”
- Wat verwacht je van komend seizoen?
“Ik hoop dat het een heel mooi seizoen gaat worden en dat we bovenin mee gaan draaien, maar ik ken het niveau van deze afdeling eigenlijk nog niet echt. Ik hoop dat we het seizoen uiteindelijk op een mooie manier zullen afsluiten.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12