Afbeelding

Randy de Witt is bij DSVP herenigd met Peter Klomp en heeft alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking

sport

Editie: Week 39, Jaargang 20 |

De linkervleugelverdediger van Voorschoten ’97 had afgelopen zaterdag zijn handen vol aan Randy de Witt. (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – DSVP mag het na het kampioenschap in de Tweede Klasse dit jaar een treetje hoger proberen. Na een nederlaag en een gelijkspel werd afgelopen zaterdag tegen Voorschoten ’97 voor het eerst gewonnen.

Voor het nieuwe seizoen werd een zevental nieuwe spelers aangetrokken. Randy de Witt, die overkwam van hoofdklasser RKAVV, is één van hen. “Tot nu toe bevalt het goed. Ik ben zowel door de groep als door andere mensen binnen de club heel goed opgevangen.” De keuze voor DSVP was voor De Witt geen gemakkelijke. “Ik speelde namelijk heel mijn leven al voor RKAVV, maar deed vooral mee met het tweede elftal. Het klikte niet erg met de trainer van die groep en als je dan ambitie hebt, kun je beter maar even verder kijken.”

‘UIT MIJN DEBUUT EN HET FEIT DAT PETER KLOMP ME BIJ ZIJN NIEUWE CLUB VRAAGT, BLIJKT WAARDERING’

Dat ‘verder kijken’ duurde voor De Witt niet heel lang. “Peter Klomp, die ik nog van mijn tijd bij DSVP ken, wist dat ik het niet echt meer naar mijn zin had bij RKAVV. Hij is de trainer die me daar, toen ik nog A-junior was, heeft laten debuteren. Hij vroeg of ik zin had om bij DSVP te komen spelen en dat zag ik wel zitten. Uit dat debuut en het feit dat hij me bij zijn nieuwe club vraagt, blijkt wel een bepaalde mate van waardering.” Verder ziet de aanvaller dat de beide clubs in beginsel niet erg veel van elkaar verschillen. “RKAVV is een club waar vooral Leidschendammers zitten en bij DSVP zijn dat Pijnackernaren. Je wordt bij beide clubs snel opgenomen en er hangt een aangename sfeer. Je ziet alleen wel dat op sportief gebied RKAVV wel wat verder is, maar bij DSVP worden op dit moment ook stappen gemaakt. Ze zijn bezig om de accommodatie te verbeteren en dat is natuurlijk altijd goed.”

De Witt kwam terecht in ‘een jonge groep met weinig ervaring’. “Dat de ploeg erg jong is, betekent dat er nog wel de nodige rek in zit”, weet de 21-jarige vleugelaanvaller. “Daar moeten we dus hard aan werken, maar je ziet dat er vooruitgang in zit. We trainen ook zeer gericht en de trainer haalt situaties terug die in de wedstrijd fout zijn gegaan. Daar leren we van.”

De inspanningen leiden vooral tot een manier van voetballen, waarbij de Pijnackernaren hard voor elkaar moeten werken. “We gaan daarbij steeds op zoek naar de voetballende oplossing.” Afgelopen zaterdag leidde dit verzorgde voetbal tot de eerste seizoensoverwinning in de thuiswedstrijd tegen Voorschoten ’97. “En die wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer denk ik wel spectaculair. Er waren kansen over en weer en uiteindelijk trokken wij aan het langste eind. We hebben goed gevoetbald en dat hebben we de zaterdag ervoor in de tweede helft tegen RCL ook gedaan. Dit keer leverde het gelukkig drie punten op.”

‘WE MOETEN ER HET HELE SEIZOEN MET Z’N ALLEN VOOR KNOKKEN’

Het waren drie zwaarbevochten punten in een poule waarin de punten volgens de aanvaller sowieso niet cadeau worden gegeven. “Daarom is het zaak dat we er het hele seizoen met z’n allen voor knokken. Als we dat kunnen opbrengen, kan het nog weleens een mooi seizoen kunnen worden.” Zelf speelde de 21-jarige student communicatie- en multimediadesign tot nu toe alle minuten voor zijn nieuwe club. “Ik ben technisch, balvaardig, snel en behendig. Ik heb een aantal jaar bij Chris Kronshorst op de voetbalacademie gezeten en daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Verder ben ik een speler voor op de flanken en het maakt me niet uit aan welke kant ik sta.”

Het is duidelijk dat De Witt ontzettend veel zin heeft in z’n eerste seizoen bij DSVP. “Vooral in de eerste trainingsweken was het wel even afzien, maar dat is niet per definitie slecht. Gedurende de voorbereiding ben ik fitter geworden en ook de vorm begint steeds meer te komen. Tot nu toe verloopt het seizoen gewoon goed en zonder problemen.” Toch denkt De Witt dat Peter Klomp zijn ideale elftal nog niet aan het werk heeft kunnen zien. “Want er zijn ook nog de nodige blessures, maar die jongens sluiten vanzelf wel weer aan.” De Witt denkt dat DSVP zich zeker kan handhaven in de Eerste Klasse, maar hij waakt voor te hooggespannen verwachtingen. “We hebben een leuke ploeg en als we elke wedstrijd bereid zijn om voor elkaar te werken, kan het nog weleens een leuk seizoen worden. Ik denk echter dat als we ons weten te handhaven we een goed seizoen draaien.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12