Afbeelding

Eerste Pijnacker-Nootdorpse zaterdagderby in jaren is een prooi voor SV Nootdorp

sport

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

Bas van der Meide (links) beleefde veel plezier aan de wedstrijd tegen zijn oude ploeg en wordt hier fel op de huid gezeten door Mike Montanus van DSVP. (foto: Roel van Dorsten)

NOOTDORP – Het weer was goed, de mat lag er prachtig bij en een groot aantal voetballiefhebbers hadden vorig weekend de weg naar sportpark ’s-Gravenhout weten te vinden. Alle ingrediënten waren er dus om van de derby tussen SV Nootdorp en DSVP een voetbalfeest te maken.

Dát beide ploegen het in het verleden al vaker tegen elkaar hadden opgenomen was bekend, maar wanneer ze elkaar precies voor het laatst in competitieverband troffen wist niemand meer. Zelfs Pijnacker-Nootdorps voetbalhistoricus Jan Wenteler kon er slechts naar gissen.

‘IK HEB HIER HEEL DE WEEK NAARTOE GELEEFD’

Voor de spelers van beide ploegen stond er voor het eerst sinds jaren weer een ‘echte’ derby op het competitieprogramma. Voor SV Nootdorp-speler Bas van der Meide was dit een extra bijzondere wedstrijd, omdat hij in vroeger tijden de DSVP-kleuren verdedigde. “Voor mij was het vandaag zeker een speciale wedstrijd, ja. Ik heb er heel de week naartoe geleefd. Het is toch bijzonder om tegen je vrienden te spelen.”

Van der Meides ploeggenoot Ricardo Siebring beleefde de voorbereiding op de derby anders. “Voor mij was het eigenlijk een wedstrijd als alle anderen. Ik kom hier niet uit het dorp en heb geen extra gevoelens bij deze wedstrijd.” Ook zijn trainer, Arie van der Padt, merkte weinig bijzonders aan zijn spelersgroep. “Het is voor ons een wedstrijd die we zoals alle wedstrijden gewoon moeten winnen.”

Bij DSVP dachten de spelers er anders over. “Het is voor ons best bijzonder om tegen een club als Nootdorp te spelen”, vindt Pijnackernaar Rob Meijer. “Dat derby-idee leeft wel bij ons.” Zijn ploeggenoot Johnny Verhoef, die na zeven seizoenen zijn laatste wedstrijd voor het vlaggenschip van de Pijnackernaren speelde, dacht hier anders over. “Dat we tegen Nootdorp spelen is voor mij niet bijzonderder dan tegen een andere ploeg.”

Bijzonder of niet, er moest wél gewoon gevoetbald worden. Nootdorp flitste uit de startblokken en dat leidde al in de tweede minuut tot de openingstreffer, toen Ricardo Siebring een voorzet van Ali Yousofi volledig ongedekt wist binnen te volleren. “En dat neem ik mijn verdedigers kwalijk”, baalde DSVP-trainer Peter Klomp achteraf. “We spelen met drie mandekkers en die moeten wel strak op hun man zitten. Als je dat niet doet, is Siebring slim genoeg om daarvan te profiteren en kijk je al snel tegen een achterstand aan.” Na de openingstreffer golfde het spelbeeld heen en weer. DSVP moest komen en Nootdorp wachtte rustig de kansen af, waardoor DSVP liet zien dat het zeker geen modderfiguur slaat in de Eerste Klasse. Het ontbreekt de Pijnackernaren echter aan scorend vermogen, hoewel er voldoende kansen gecreëerd werden.

‘ALS DIE BAL ERIN GAAT, KAN HET ALLEMAAL ZOMAAR ANDERS LOPEN’

De grootste kans was er voor routinier Leon Braat, die even na rust vanaf elf meter mocht aanleggen, maar zijn zwakke inzet gestopt zag door Nootdorp-doelman Michael Verschoor. “Als die bal erin gaat, kan het allemaal zomaar anders lopen”, weet Nootdorp-trainer Arie van der Padt. “Wij hebben wel de betere spelers, maar je weet nooit wat voor effect zo’n gelijkmaker heeft. Mede door het missen van de penalty is de wedstrijd nooit echt spannend geweest.”

Als er al sprake was van spanning, dan was het vroeg in de tweede helft, toen DSVP nog enkele mogelijkheden niet wist af te ronden. Toen Sam Ruinard na ruim een uur van buiten de zestien meter de 2-0 aantekende, brak het Pijnackerse verzet. Doordat de mannen van Klomp nog wel probeerden te voetballen, vielen achter de laatste linie de nodige gaten. Enkele goede reddingen van doelman Björn Benard en een gebrek aan scherpte bij de Nootdorpse voorwaartsen, zorgden ervoor dat de teller op 3-0 bleef haken. Opnieuw wist Ricardo Siebring volledig vrijstaand een voorzet van Ali Yousofi binnen te werken. “Dan is het een lekkere overwinning, zeker als je er twee maakt”, vat de spits na afloop samen. “Achteraf hebben we het ons op punten te moeilijk gemaakt. Zo’n overwinning is goed voor het zelfvertrouwen.”

Ook Peter Klomp kon zich uiteindelijk bij de nederlaag neerleggen. “Maar die 3-0 is gezien de verhoudingen op het veld wel wat geflatteerd, ook al had het in de slotfase verder kunnen oplopen. Wij hebben echter ook kansen gecreëerd, maar die gaan er nog niet in. Dat is zorgelijk. Het is zonde, zeker omdat ik het idee had dat er vandaag meer had ingezeten. We zullen dit seizoen punten moeten sprokkelen en het is jammer dat dit vandaag niet gelukt is, maar het seizoen is nog lang.”

‘IK WEET IN ELK GEVAL ZEKER DAT DSVP OOK VOLGEND SEIZOEN IN DE EERSTE KLASSE SPEELT’

Na afloop van de wedstrijd vormden spelers van beide ploegen een erehaag voor Johnny Verhoef. “Ik kan door ons restaurant en het hotel dat we hebben overgenomen niet twee keer in de week trainen. Daarom speel ik mijn wedstrijden voortaan in het derde. Het is jammer dat we vandaag verloren, maar als je de kansen niet afmaakt, dan houdt het op. Ik weet in elk geval zeker dat DSVP ook volgend seizoen in de Eerste Klasse speelt.”

Bas van der Meide was na afloop blij. “Want afgelopen week heb ik toch van een paar jongens gehoord dat ik mijn borst kon natmaken. Uiteindelijk denk ik dat vooral de ervaring in de Eerste Klasse en wat meer slimheid ons de overwinning heeft bezorgd. Ik hoop dat die jongens van DSVP straks hier nog een biertje drinken en anders kom ik ze wel weer in De Guyter tegen.” Van der Meide kon op het laatste rekenen, want terwijl in de kantine op de overwinning werd geproost en Beppie in het sponsorhome van SV Nootdorp iedereen van een natje en een droogje voorzag, zaten de DSVP’ers al lang en breed in de bus naar Pijnacker. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12