Afbeelding

'Anders hadden we naar de burgerrechter gegaan'

sport

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

NOOTDORP – De uitwedstrijd van Nootdorp bij Forum Sport leek een vervelend staartje te krijgen. Afgelopen week diende de beroepszaak en die stelde verenigingsmanager John Karelse tevreden.

– Wat is de uitspraak geworden?
“We kregen aanvankelijk vijf punten in mindering en Firat Koc en Yannick Blom kregen schorsingen van respectievelijk achttien en vierentwintig maanden. Uiteindelijk werd het één punt in mindering en kregen zij beide acht wedstrijden schorsing.”

– Had je dat verwacht?
“Ja, want dat gebeurt vaker in dit soort zaken. Als de uitspraak anders was geweest, hadden we naar de burgerrechter gegaan. Gelukkig is er uiteindelijk gerechtigheid. Mensen vroegen ons naar aanleiding van de schorsingen al of er iemand vermoord was. Zo buitenproportioneel waren ze.”

– Even iets anders: waarom nemen jullie per direct afscheid van Bob Kootwijk?
“Bob zou sowieso aan het eind van het seizoen vertrekken. De afgelopen weken bleek wel dat hij hier niet helemaal meer op zijn plaats was. Ik denk dat hij bij een topklasser beter tot zijn recht komt, want hij is een heel goede trainer. Dan kan je krampachtig bij elkaar blijven, maar is het denk ik beter om als volwassen mensen uit elkaar te gaan.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12