Afbeelding

'Bij de burgerrechter zou het gewoonterecht zijn'

sport

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

Henk de Witte is al negentien jaar verzorger en huisfotograaf bij Full Speed. Afgelopen zondag kreeg hij in de rust van de scheidsrechter te horen dat hij geen foto's mocht maken.

– Hoe kwam die boodschap bij je aan?
“Ik was met stomheid geslagen. Ik zit al negentien jaar langs de zijlijn, bij de burgerrechter zou het gewoonterecht zijn. Ik heb ook weleens in de clinch gelegen met een scheidsrechter, maar over de camera heeft nog nooit iemand iets gezegd. Wel vragen ze soms of ik wat foto's kan opsturen. Uiteindelijk bleek dat deze scheidsrechter door de rapporteur was aangesproken.”

– Heb je die rapporteur nog opgezocht?
“Ja, en het bleek een man die zelf ook menig wedstrijd van Full Speed heeft gefloten, maar me nog nooit ergens op had aangesproken. Hij zei dat het de regels waren. Ik ben in de boeken gedoken en hij blijk gedeeltelijk gelijk te hebben.”

– En nu?
“Ik heb een brief naar de KNVB gestuurd, waarin ik heb aangegeven dat ik dit betutteling vind. Daarbij hebben clubs vaak moeite met het vinden van vrijwilligers, maar mag ik nu geen foto's meer nemen. Volgende wedstrijd gaat de camera gewoon weer mee, maar als ik dan weer word teruggefloten, stop ik ermee.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12