Afbeelding

De beweegcoach blijft actief voor mensen met een beperking

sport

Editie: Week 23, Jaargang 20 |

Beweegcoach Ivy Kahlmann helpt je op weg in de sportbeoefening.

DELFT – Ivy Kahlmann fungeert alweer twee jaar als Beweegcoach in Delft.

Ze helpt ons graag om het geheugen weer eens op te frissen. “Als beweegcoach ondersteun, adviseer en begeleid ik mensen met een beperking naar een sportvereniging of sportactiviteit toe. Dat heeft al veel mooie resultaten opgeleverd! Iedereen met een beperking kan bij mij terecht. Zowel voor kleine als voor grote vragen ga ik op zoek naar een passend antwoord. Sporten is namelijk belangrijk voor iedereen en dus ook voor mensen met een beperking,” aldus Ivy.

Ze heeft intussen een stevig netwerk opgebouwd, wat resulteert in een fiks aantal samenwerkingen. “De ‘spin in het web’ zijn voor het sporten voor mensen met een beperking is een belangrijke taak voor mij en dat netwerk is in twee jaar groot geworden. Ik breng verschillende partijen bij elkaar en daardoor weten organisaties mij en elkaar beter te vinden. Het samenbrengen van verschillende partijen is iets waar ik me als beweegcoach sterk voor maak. Ik ben tevreden over de resultaten in de afgelopen twee jaar, al is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om dit netwerk verder uit te breiden. Een aantal organisaties, waarmee ik onder andere actief samenwerk, zijn het Sophia Revalidatiecentrum, de combinatiefunctionarissen, Sportraad van Delft, diverse sportverenigingen, de Herman Broerenschool, de Maurice Maeterlinckschool, Careyn, Ipse de Bruggen, Special Heroes en Redeoss.”

Daar houdt het niet mee op. “Binnenkort wil ik in samenwerking met het VTV (Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten, red.) gaan starten met een combiclub op de woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in de Wipmolen. Deze club bestaat uit twee delen, namelijk Active en Relax.”

 

Active is van 13.00 tot 14.00 uur. “Speciaal voor de doelgroep, dus mensen met een verstandelijke beperking, zetten we een gezond, maar niet te moeilijk uurtje bewegen op. Iedereen kan meedoen aan de oefeningen, zelfs als je rolstoelgebonden bent. Door middel van simpele oefeningen een uurtje in beweging zijn, daar gaat het om. Deze beweegactiviteit wordt begeleid door specialisten op het gebied van sport.”

Relax is aansluitend van 14.00 tot 16.00 uur. “Na het bewegen kun je vervolgens lekker relaxen tijdens de Soos. Gezellig kletsen en een drankje doen, maar natuurlijk kun je ook knutselen, sjoelen, darten, kaarten, enzovoorts. Voor iedereen is er iets te doen! Het wordt zowel een actieve als een relaxmiddag voor iedereen! Het leukste is natuurlijk om deel te nemen aan beide activiteiten, maar je kunt je ook opgeven voor één van de twee clubs. De kosten voor de combiclub bedragen 45 euro per kwartaal, exclusief jaarlijkse basiscontributie van 17 euro 50 euro. De kosten voor alleen bewegen zijn 20 euro per kwartaal, de kosten om alleen naar de Soos te gaan zijn 25 euro per kwartaal.”

Voor meer informatie of vragen over deze activiteit kunt u contact opnemen met Ivy Kahlmann via e-mailadres i.kahlmann@vtvzhn.nl of telefonisch via 015 – 261 86 48. “Bij voldoende aanmeldingen gaat deze activiteit zo snel mogelijk van start!”, belooft Beweegcoach Ivy.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12