Afbeelding

'Jong geleerd...' met het Rode Kruis op de Markt

vaste rubrieken

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Het Rode Kruis afdeling Delft en Midden-Delfland hield afgelopen zaterdag op de Markt een demonstratie eerste hulpverlening.

DELFT – Veel jonge belangstelling zaterdag op de Markt in Delft voor het Rode Kruis, waar ook de Jeugdtaptoe plaatsvond. Taptoe-deelnemers kwamen een kijkje nemen bij de EHBO-tent, evenals het winkelend publiek. Vrijwilligers van afdeling Delft en Midden-Delfland gaven de bezoekers informatie over AED, reanimatie en eerste hulpverlening. Natuurlijk konden bezoekers zelf oefenen op de reanimatiepop en dat werd zeker gedaan!

Situaties werden nog 'echter' gemaakt dankzij het Lotus slachtoffer. De zes studenten die door de stad liepen om te collecteren, maakten dat de mensen niet om het Rode Kruis heen konden. De nieuwe EHBO-cursus in september en de vakantieweek naar IJsselvliedt eind juli kwamen ook onder de aandacht. De stand bleef niet onopgemerkt voor gewone voorbijgangers en journalisten. Die laatsten legden hun oren goed te luisteren tijdens de oefeningen. Een mooie afsluiting van de Rode Kruis Week.

Opbrengst van de collecteweek: 14.750,00 euro
Hoeveel mensen het Rode Kruis wat beginselen van EHBO heeft bij kunnen brengen, is niet precies bekend. En hoeveel mensen het belang van kennis van EHBO is bij gebracht, dat is het Rode Kruis ook niet echt bekend.
Wat het Rode Kruis wel precies weet, dat is de opbrengst van de collecte: 14.750,00 euro. Dit bedrag gaat de afdeling besteden aan voorlichting over eerste hulp, bijzondere vakanties voor mensen die zorg nodig hebben en projecten waarbij zelfredzaamheid centraal staat. Met de verminderde zorg is het belangrijk om een goed, sociaal netwerk te hebben, je leefomgeving veilig te maken en zelf te weten wat je moet doen in een noodsituatie. Het Rode Kruis helpt daarbij.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12