POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

Politiek café over veiligheid

DELFT – D66 organiseert vrijdag 27 maart in Delft een politiek café over veiligheid. Radicalisering is een actueel thema. Repressief optreden is een optie, maar het is de vraag of dit effectief en rechtstatelijk is. Is preventie niet beter? Hierover wordt met elkaar gediscussieerd. Om 20.00 uur zal Caspar ten Dam, gepromoveerd op het onderwerp terrorisme, een inleiding verzorgen. Aanmelden kan via bestuur@d66democratie.nl.


Naakt in gesprek over het waterschap
DELFT - De Naturistische Zwemvereniging Delft organiseert zaterdag 14 maart in het Sportfondsenbad een sauna-zwemavond  waarbij wordt gesproken over de waterschapsverkiezingen, op 18 maart. Alle partijen die meedoen aan die verkiezingen zijn uitgenodigd om hun standpunten te komen uitleggen over naaktrecreatie. Meerdere partijen hebben zich al aangemeld. Naturist Herman van der Helm, kandidaat van de  Algemene Waterschapspartij voor Delfland, is initiatiefnemer. De entree  bedraagt 17 euro. Zie voor meer informatie www.zwemmen-nzd.nl.

 

GroenLinks complimenteert kledingbank
DELFT - Fractieleden van GroenLinks Delft gingen vorige week woensdag op pad om inwoners en organisaties die goed werk verrichten in Delft in het zonnetje te zetten. In het kader van de complimentendag klopte fractieleden van GroenLinks Delft aan bij kledingbank de Buurvrouw om te bedanken voor de inzet voor de Delftenaar. De drie Delftse oprichters van de Buurvrouw, Karin Molenaar, Saskia Eijgelsheim en Annemarie Ruward, constateerden vorig jaar dat een kledingbank heel hard nodig is. GroenLinks is onder de indruk van wat deze initiatiefnemers hebben opgezet en bereikt.

 

Water Natuurlijk presenteert Deltaplan Zwemwater

DELFT - Water Natuurlijk Delfland heeft het  Deltaplan Zwemwater Delfland gelanceerd. Aanleiding is de zwemwaterkwaliteit die ook in zwemlocaties in en rond Delft, zoals in de Delftse Hout en de waterspeeltuinen, nog niet altijd voldoet aan de normen. Ingrid ter Woorst, verantwoordelijk bestuurder van het Hoogheemraadschap van Delfland, heeft er de afgelopen jaren namens Water Natuurlijk voor gezorgd dat de plas in het Delftse Hout aangepakt werd. Dat wil ze ook de komende jaren blijven doen. Om voor dit alles aandacht te vragen is Ter Woorst vorig weekend bij Knus in de Delftse Hout te water gegaan.

 


CDA maakt zich druk om onveilige N470

PIJNACKER-NOOTDORP - Eén op de vier verkeersslachtoffers valt op een provinciale weg. Voor het CDA Zuid-Holland is de maat vol en moet de provincie de komende jaren een inhaalslag maken bij de aanpak van onveilige locaties. CDA-kandidaat voor Provinciale Staten Monique de Veld-van Hassel, uit Pijnacker-Nootdorp, kent zo’n plek. “Iedereen hier weet dat de N470 door de jaren heen veel ongelukken kent. Het is echt vreselijk voor betrokkenen. Het CDA zal zich hard gaan maken voor een oplossing”, belooft ze.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12