Afbeelding

Hoe gaat het met Chris van der Kraaij?

sport

Editie: Week 22, Jaargang 30 |

Chris van der Kraaij is tot zijn 65ste blijven voetballen en sport nog steeds regelmatig. (foto: Roel van Dorsten)

Chris van der Kraaij (69) speelde in zijn voetballoopbaan voor Delfia, DHC, Scheveningen Holland Sport en DHL, maar groeide uiteindelijk uit tot een echte Concordiaan.

- Dat is een aardig rijtje clubs...
“Jazeker, ik ben begonnen bij Delfia en daar stond ik al op mijn vijftiende in het eerste. We promoveerden in 1960 naar de vierde klasse van de KNVB en toen ben ik vertrokken naar DHC, waar ik twee jaar in de betaalde jeugd heb gespeeld. Vervolgens ben ik naar Scheveningen Holland Sport gegaan, waar ik in de jeugd en het tweede speelde en ik zelfs werd getraind door toenmalig bondscoach Denis Neville. Dat avontuur werd het toch niet helemaal en daarom ben ik naar DHL, op dat moment de hoogst spelende club in Delft gegaan. Uiteindelijk heb ik in 1967 de overstap naar Concordia gemaakt en daar ben ik nooit meer weggegaan.”

- Zijn dat niet heel veel overstapmomenten?
“Dat kun je zeggen. Als profvoetballer bij Scheveningen Holland Sport werd het uiteindelijk niets, omdat ik één van de spelers was die ook aan zijn maatschappelijke carrière dacht en niet alles opgaf voor het voetbal. Toen ik eenmaal bij DHL zat gingen een heel aantal jongens met wie ik bij DHC had gespeeld en oud-leraren van de mulo op de Rotterdamseweg naar Concordia. Ik kwam terecht in een elftal met onder anderen Ron van den Engel, Kees Koornneef, Fred Dijkhuizen en Joop Poot. In het eerste seizoen promoveerden we naar de vierde klasse van de KNVB en ik scoorde de 1-0.”

- Bij Concordia voelde je je al snel thuis?
“Inderdaad, het is een geweldige club. Dat begon al in ons oude, houten clubhuis, waar je als je binnenkwam even goed op de grond moest stampen om de muizen te verjagen. De clubavonden op donderdag waren en zijn nog steeds heel gezellig. Het wordt dan ook zelden vroeg. Ik heb hier zestien jaar in het eerste gespeeld en ben tot mijn vijfenzestigste blijven voetballen. Verder ben ik ook bijna dertig jaar in verschillende bestuursfuncties aan het schoolvoetbaltoernooi verbonden geweest. Daarnaast golf ik hier, speel ik tennis en heb ik gecricket. Ook loop ik hier regelmatig hard.”

- Wat zijn de leukste herinneringen aan die tijd?
“Ik weet nog dat we in 1968 kampioen werden en met een koets door de stad gingen. We stapten op op de Markt en Ron van den Engel zei dat hij wel even snel een kratje bier ging halen in één van de cafés. Wij gaven de bestuurder van de koets natuurlijk de opdracht om vast te gaan rijden. Ron haalde ons pas bij de Koepoortbrug in met die krat in zijn handen. Als hij nu een drankje voor ons haalt, zeggen we nog regelmatig dat het niet zo lang moet duren als toen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12