Afbeelding

Anthon Sijsling kijkt liever vooruit dan achteruit bij DVC

sport

Editie: Week 23, Jaargang 21 |

Anthon Sijsling hield afgelopen seizoen aan zijn eigen spel een goed gevoel over. “Maar dat kan ik niet over de gehele ploeg zeggen.” (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - DVC beleefde een seizoen om snel te vergeten. In de Vierde Klasse werd slechts drie keer gewonnen, waardoor de club van opstappend trainer Marco van Leest op de op twee na onderste plaats eindigde.

Voor Anthon Sijsling is het teleurstellende seizoen geen reden om zijn heil het komend seizoen elders te zoeken. De middenvelder keerde bij aanvang van het afgelopen seizoen na een periode bij zíjn andere club, Wippolder, waar hij tot zijn twintigste de blauwwitte clubkleuren verdedigde, terug op de Brasserskade. Hij was niet de enige versterking van DVC, want ook ervaren spelers als Daniel van Leeuwen en Patrick van Delden kwamen de selectie van trainer Marco van Leest versterken.
“Het afgelopen seizoen was op sportief gebied niet waar je bij aanvang van het seizoen op hoopt”, stelt hij realistisch vast. “De doelstelling was om mee te doen in het linkerrijtje en misschien stiekem een periode mee te pikken. Daar is natuurlijk niets van terechtgekomen, want we hebben dit seizoen maar drie wedstrijden gewonnen.”

‘MARCO VAN LEEST EN WILLEM BERKIEN ZIJN TWEE FANATIEKE TRAINERS’

En dat is jammer, want er had best wat meer in de selectie van het afgelopen seizoen gezeten. “Maar dan moet je er wel alles voor over hebben om er samen een mooi seizoen van te maken en ik heb sterk het idee dat dit niet bij iedereen het geval was.” Zo gebeurde het niet zelden dat Sijsling samen met maar zeven andere ploeggenoten op het veld stond tijdens trainingsavonden. “Dan hadden sommige jongens het idee dat ze op zaterdag toch wel in de basis zouden staan en kwamen ze niet opdagen. Er waren er ook die er niet mee konden omgaan dat ze niet in de basis stonden en daarom gewoon niet kwamen trainen. Het is heel vervelend voor Marco van Leest en Willem Berkien, want dat zijn twee fanatieke trainers.”
Zelf kijkt Sijsling op voetballend gebied op een aardig seizoen terug. “Ik heb best wat lekkere potjes gevoetbald en op mijn inzet is nooit iets aan te merken geweest. Op mijn positie op het middenveld heb ik ook genoeg momenten gehad waarop ik me, als een soort stofzuiger, heb kunnen onderscheiden. Daarbij is het zo dat ik veel gespeeld heb en maar één wedstrijd schorsing uit heb moeten zitten. Dat is bij mij weleens anders geweest. Daarnaast ben ik, op de trainingsavonden waarop Ajax Europa League speelde na, bij elke training aanwezig geweest. In het speler van het jaar klassement deed ik het goed en dus heb ik persoonlijk best een aardig seizoen gehad. Ik kan mezelf dan ook in de spiegel aankijken en ik denk dat dit niet voor al mijn ploeggenoten van het afgelopen seizoen geldt.”
Sijsling heeft er alle vertrouwen in dat het komend seizoen onder de nieuwe trainer René Koetsenruyter beter zal gaan. “En dat is niet ten nadele van Marco van Leest of Willem Berkien, maar misschien was het wel even nodig dat er een frisse wind door de club gaat waaien. Er is een aantal jongens dat vertrekt en er komt er ook weer een groepje bij. Ik heb toevallig bij de meeste gesprekken met die jongens gezeten en dat stemt me positief. Ik weet zeker dat het volgend seizoen beter zal gaan.”

‘ALLES WORDT VOOR ONS GEREGELD’

En dat is, vindt Sijsling, maar goed ook, want de spelers van DVC ontbreekt het aan niets. “Er staat hier een organisatie die niet in overeenstemming is met het voetbal dat we hebben laten zien. Alles wordt voor ons geregeld: de kleren worden gewassen en je hoeft jezelf alleen maar zorgen te maken over hoe je voetbalt. Zelfs naar een training hoef je alleen maar je scheenbeschermers, schoenen en onderbroek mee te nemen, meer niet.”
Sijsling heeft, ondanks het sportieve gedeelte in het afgelopen seizoen, nog geen moment spijt gehad van zijn terugkeer aan de Brasserskade. “Want ik ben hier gekomen omdat ik wist dat ik het met een heel deel van de groep sowieso leuk zou hebben en omdat ik wist dat hier gewoon heel fijne mensen zijn. Daarbij hebben we dit seizoen bij vlagen laten zien dat we ook wel kunnen voetballen, als we ons maar voor honderd procent inzetten. Komend seizoen blijft een aantal jongens hier voetballen. In mijn optiek zegt dat iets over hun mentaliteit en over het gevoel dat zij bij deze club hebben. Daarnaast wordt de groep uitgebreid met goede voetballers van buitenaf.”
Het kan volgend seizoen dus bijna alleen maar beter gaan bij DVC en dat is een gedachte waar Sijsling zich aan vasthoudt. “Want zoals het er nu naar uitziet, hebben we straks een groep met jongens die graag bij DVC willen voetballen.” Aan Sijsling zal het komend seizoen niet liggen. “Ik ben nu alweer bezig om mijn conditie op peil te houden om het komend seizoen goed te beginnen. Ik heb gisteren alweer twintig kilometer hardgelopen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12