Afbeelding

TV de Delftse Hout is creatief in het jubileumjaar

sport

Editie: Week 7, Jaargang 23 |

Eén van de extraatjes van het jubileumjaar is voor de G-tennissers, die hier poseren met de beste rolstoeltennisser ter wereld.

DELFT - Tennisvereniging de Delftse Hout heeft een commissie opgericht om meer leven in de club te krijgen. Tijdens het 25-jarige jubileum willen zij 25 leuke extraatjes regelen voor de club. Zo komt Jacco Eltingh een clinic geven en is de Vrienden van Delftse Hout Liveband in ontwikkeling.

Door: Marijn Abbenhuijs

“We proberen een Delftse Hout band samen te stellen”, vertelt Ilse Kloostra van de jubileumcommissie. “Zomaar een band samenstellen is moeilijk. We hebben in elk geval aan al onze leden die muziek kunnen maken gevraagd of ze eraan mee willen werken en begin maart voeren we met die muzikanten een eerste gesprek. De bedoeling is dat zij een band gaan vormen die de grote feestavond tijdens ons jubileumweekend inleidt. Zij zouden op 6 juni tijdens het eten voor een akoestische ondersteuning moeten zorgen en vervolgens hun muziek moeten opbouwen totdat de afsluiteinde DJ gaat draaien. Die DJ wordt hoogst waarschijnlijk een grote naam uit Delft.”

Het klinkt als een hele creatieve manier om meer leden bij de club de betrekken. “De groep leden tussen de 20 en 40 jaar is klein”, constateert Kloostra. “We moeten ervoor zorgen dat zij bij onze club blijven en dat ze het leuk hebben met hun vriendengroep. We proberen met onze initiatieven om jong en oud met elkaar te verbinden.” Maar ook de jeugd is een belangrijke doelgroep voor TV de Delftse Hout. De club merkt namelijk dat veel kinderen tennis als hun tweede sport zien en stoppen zodra ze naar de middelbare school gaan. Mede daarom stond Richard Krajicek afgelopen woensdag op 40 kinderen van De Delftse Hout te wachten bij Ahoy Rotterdam. “Hij heeft alle kinderen een handtekening gegeven en is met ons op de foto gegaan”, vertelt Kloostra. “We waren heel blij dat hij even tijd wilde maken in zijn drukke schema. We merken dat contact met topspelers toch bijzonder is voor jeugdleden. Afgelopen jaar zijn we bij de Sport1 Open geweest en daar konden ze een tijdje met Robin Haasse praten. Op dat toernooi hebben we ook het contact met Jacco Eltingh gelegd.”

Eltingh komt tijdens het grote jubileumweekend een clinic geven en er volgt nog meer moois. Het jubileumjaar wordt geopend tijdens de Open Dag op zondag 22 maart. “Dan is er een ballonnenwedstrijd”, is Kloostra enthousiast. “Kinderen gaan op die dag een ballon oplaten, dat wordt vast leuk. We steken veel tijd in het verzinnen van extraatjes.” Maar eerst ligt de focus bij het ontwikkelen van de band. Met het algemeen teruglopende ledenaantal in de tenniswereld hebben al deze inspanningen niet zoveel te maken. “Dat teruglopende ledenaantal is een landelijk probleem”, geeft Kloostra aan. “Daar weten wij het antwoord niet op en daar gaan we ons ook niet mee bezighouden. Het enige wat wij kunnen doen is ervoor zorgen dat onze leden het heel erg naar hun zin hebben bij de club. Als je op een vereniging zit, moet er veel te doen zijn. Daar kunnen we nu nog wel een boost aan geven.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12