Afbeelding

Holland Cup taekwondo wederom groot spektakel

sport

Editie: Week 23, Jaargang 22 |

Taekwondoka’s in actie tijdens De Holland Cup. (Foto: Koos Bommelé)

PIJNACKER - De vijfde editie van de Holland Cup taekwondo in Pijnacker is een succes geworden. Het evenement, dat wordt georganiseerd door de Delftse taekwondoka Tim Kool, is het grootste taekwondo-evenement van Nederland.

Door: Marijn Abbenhuijs

“Het ging onwijs goed”, blikt toernooidirecteur Tim Kool terug. “Het was druk, maar we hadden weinig stress. We hebben inmiddels behoorlijk wat ervaring met het organiseren van dit evenement waardoor ik geen moment kopzorgen heb gehad.” Kool, die zelf meerdere Europese titels veroverde, zet zijn eigen sportambities tijdens de Holland Cup altijd even opzij en verruilt zijn zwarte band voor een net pak, maar houdt de verrichtingen van de leden van zijn sportschool nauwlettend in de gaten. “We hebben het goed gedaan”, vertelt hij. “De leden van onze sportschool hebben redelijk wat medailles gewonnen. Waar ik zelf ook veel voldoening van krijg, is dat de Holland Cup voor een aantal jonge sporters hun eerste wedstrijd was. Ze waren van tevoren erg zenuwachtig, maar na afloop waren ze allemaal hartstikke enthousiast en blij met hun prestaties. Meerdere jonkies hebben tegen me gezegd dat ze vaker aan wedstrijden willen meedoen.”

Sterk
Als team presteerde Sportschool Tim Kool ook bijzonder sterk. Bij het onderdeel Team Tuls werden ze maar net tweede achter Duitsland en ook in de categorie Team Sparren eindigden de Delftenaren als runner-up. “Omdat het ons vijfjarige jubileum was, hadden we een speciaal onderdeel georganiseerd”, zegt Kool. “Met een zijwaartse trap moesten de deelnemers een touwtje vasthouden met hun voet en hun been zo lang mogelijk hoog houden. Daar was veel enthousiasme over. Het is leuk om te merken dat als je iets nieuws bedenkt, de mensen dat ook goed ontvangen. Het record was uiteindelijk 2 minuten en 40 seconden. Dat is heel erg lang, dus uiteindelijk is er zelfs een bijzondere prestatie mee geleverd.”
Al met al kijkt Tim Kool dus wederom terug op een succesvol weekend. “Het was heel erg druk. Er was veel publiek en we hadden bijna 500 deelnemers. Dat is zeker met oog op het EK, dat kort geleden nog was, erg veel. Veel sporters hebben na zo’n kampioenschap de behoefte een zomerstop te nemen, maar blijkbaar wilde het gros toch naar de Holland Cup komen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12