Afbeelding

Het Rozema Open is ook leuk voor de allerkleinste tennissers

sport

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

Sanne Schenkeveld heeft het in de herfstvakantie erg naar haar zin op TV De Delftse Hout. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DELFT - Het Rozema Open heeft deze week weer plaatsgevonden. Het tennistoernooi voor jeugdspelers, georganiseerd door TV De Delftse Hout, is al jaren voor veel kinderen de perfecte besteding van hun herfstvakantie.

Het evenement blijft zoeken naar manieren om het elk jaar weer minstens even leuk voor de deelnemers te maken. Vooral de jongste kinderen krijgen daarbij speciale aandacht. Sinds de Koninklijke Nederlands Lawn Tennis Bond toernooien voor kinderen jonger dan 12 jaar heeft geschrapt, zijn ze bij TV De Delftse Hout bezig geweest met het ontwikkelen van andere leuke activiteiten voor die leeftijdscategorie. Het huidige resultaat is een Tenniskids-dag. “We hebben op de donderdag van alles georganiseerd voor de allerkleinste kinderen”, vertelt Michel Bitter, één van de wedstrijdleiders van het toernooi. “Zo’n dag is een feestje voor de kinderen. Het wordt gesponsord door M&M, iedereen krijgt een mooie mok, drinken en snoep. Op zo’n dag staan dan veel wedstrijdjes gepland, maar er is geen prijsuitreiking. Alles is erop gericht dat die kinderen het puur voor het spelplezier doen.” Het kindertennis is de afgelopen jaren erg veranderd. De KNLTB heeft bedacht dat de kleinste kinderen meer plezier in het tennis hebben, als ze niet met een zware bal op een groot veld de bal hooguit vijf keer heen en weer kunnen slaan. In plaats daarvan zijn er andere lijnen en andere ballen. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen kleur bal met een ander gewicht.

Bij het Rozema Open gaan ze nog een stapje verder. “De jongste kinderen doen alles in teamverband”, legt Michel Bitter uit. “Op die manier is het ook wat minder spannend voor ze. Ze spelen nu samen met hun vriendjes en vriendinnetjes of juist tegen hun vriendjes en vriendinnetjes. Ze hoeven niets alleen te doen.” Voorheen organiseerden ze bij TV De Delftse Hout ook gewoon toernooien voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar dat staat de KNLTB dus niet meer toe. “Toch willen we die kinderen graag aan het tennissen houden. Dat kan op deze manier gelukkig ook heel goed. Het is een feestje om zo’n kinderdag te organiseren. Het hoogtepunt van de week? Dat blijft de finaledag, maar het is wel heel erg gezellig. Het is ook druk langs de baan als die kleintjes bezig zijn. Opa’s en oma’s komen kijken. Iedereen vindt het leuk om die kleintjes lekker bezig te zien. En voor de nog jongere broertjes en zusjes is het ook geen straf om mee te komen met hun ouders. Naast het evenement zijn er namelijk ook genoeg leuke dingetjes. Ze kunnen bijvoorbeeld snoepsushi maken. Er wordt heel veel plezier gemaakt.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12