Afbeelding

Hoven blijft zich ontwikkelen, want stilstand is achteruitgang

Algemeen

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

De Hoven en de passage worden steeds groter en hebben steeds meer te bieden.

DELFT – De Hoven is afgelopen tijd behoorlijk uitgebreid. Komende week is de onofficiële èn de officiële opening. De Hoven krijgt er 2500 vierkante meter winkelgebied en zestig parkeerplekken bij en binnenkort worden ook 83 nieuwe huurwoningen opgeleverd.

Het nieuwe deel van de Passage aan de Troelstralaan gaat woensdag 17 juni open voor publiek, zaterdag 20 juni is de officiële opening en zijn er allerlei activiteiten (zie kader). “We vieren dat we bezig zijn met vernieuwing van het gebied”, vertelt Gemma Hares-Visser van Van der Vorm Vastgoed, eigenaar van het winkelcentrum. “Het gaat echt een heel leuke dag worden”, weet ze zeker.

Het winkelcentrum wordt uitgebreid met een nieuw deel met grote winkelruimtes. Eén daarvan wordt de nieuwe stek van HEMA, in de ander komt waarschijnlijk een grote landelijke modeketen. “Het is een publiek geheim welke zaak hier komt, want de handtekeningen zijn nog niet gezet dus ik kan er nog niets over zeggen”, zegt Hares-Visser. De derde nieuwe ruimte is nog niet verhuurd. Lucardi gaat daarnaast verhuizen naar het pand tegenover Kippies en Family Stand is in het kader van de nieuwe passage verbouwd. Recent is Miss Bijoux geopend en er kan binnenkort een visje worden gegeten bij Fish a Licious.

Zo verandert dus van alles in de Hoven Passage. Dat komt, legt Hares-Visser uit, omdat winkels in de jaren ’60, toen het centrum werd gebouwd, doorgaans kleiner waren dan nu. “Daardoor leende het gebied zich niet zo voor grote ketens. De consument wil juist een leuke branchemix, met lokale ondernemers, die nu ook volop zijn vertegenwoordigd, maar ook grote landelijke ketens.”

Woningen
Komende zomer worden daarnaast 83 gloednieuwe huurwoningen opgeleverd. Deze zijn allemaal al verhuurd. Sterker nog: een half jaar geleden was in deze woontoren al geen woning meer te krijgen. Dat komt, legt Hares-Visser uit, omdat ze interessant geprijsd zijn. “Het vult een gat op tussen sociale huurwoningen en de duurdere huurwoningen. De eerste bewoners konden bovendien meepraten over de inrichting van hun huis. Ook dit maakt de woning populair bij jong en oud, want er is een heel gemêleerd publiek of afgekomen. Dat maakt het ontzettend leuk. En zo dicht bij alle voorzieningen wonen is natuurlijk ideaal.” De bouw van de tweede woontoren gaat binnenkort beginnen, hiervoor komen via Q Makelaars weer nieuwe huurwoningen beschikbaar.

In ontwikkeling
Zo blijft de Hoven behoorlijk in ontwikkeling. En ondanks dat niet iedere ondernemer er momenteel z’n gloriejaren beleeft, gaat het met veel zaken wel goed en blijft het bij consumenten een geliefd een winkelcentrum. “De Hoven Passage trekt wekelijks zo’n 90.000 bezoekers, zij komen er graag”, weet Hares-Visser. “De sfeer is er gewoon heel goed en het is er heel prettig vertoeven. Stilstand zou echter ook hier achteruitgang zijn. Geweldig dat er daarom weer zoveel ontwikkelingen plaatsvinden.”

 

 

Programma zaterdag 20 juni

10.00 tot 11.00 uur
Hiphop dansworkshop voor kinderen
11.15 tot 11.30 uur
Spektakel in de spanten! Dansen in touwen door het Bencha Theater
11.30 uur
Dansoptreden door kinderen
10.00 tot 16.00 uur
Diverse knutselactiviteiten voor kinderen… In samenwerking met Hobby Voordelig en Repair Kid
15.00 – 16.30 uur
Muzikale wandeling langs de horecagelegenheden

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12