Afbeelding

De Delftse Hout jubileert en tennissers jagen op kampioenschappen

sport

Editie: Week 23, Jaargang 23 |

Het eerste mixteam van De Delftse Hout. Van links naar rechts: Mark Kuijpers, Alyssa van Heyst, Remko Molenaar,Fabian Stoelinga, Lisanne Coenen, Laura van der Linden en Jeppe Rutten.

DELFT – Tennisvereniging De Delftse Hout bestaat 25 jaar en viert dat het hele jaar door met onder meer toernooien en een speciaal jubileumshirt. Dit weekend is een van de hoogtepunten: niet alleen vanwege het jubileumfeest, maar ook vanwege de kampioens- en promotiekansen van de eerste heren- en damesteams.

Door: Dennis van den Berg

Een kwart eeuw geleden zagen enkele kleine tennisclubs in, dat eendracht macht maakt. Dat inzicht leidde tot de samenvoeging van deze partijen tot tennisvereniging De Delftse Hout, dat anno 2015 een omvangrijk tenniscomplex beheert met twaalf gravel buitenbanen en een eigen tennishal met acht binnenbanen. Het is de natuurlijke habitat van Fabian Stoelinga, hoofdtrainer van de tennisvereniging en al lid vanaf het ontstaan van De Delftse Hout. “Ik heb het complex van de grond af zien verrijzen. Ik was nog heel jong, maar ik merkte wel dat het een belangrijke stap was voor de plaatselijke tenniswereld.”

Fabian ontwikkelde zich tot een van de grote tennistalenten van de vereniging. “Ik zat dicht tegen de nationale top aan, maar zag tegelijkertijd al vroeg in dat ik er teveel voor zou moeten laten om helemaal aan die top te komen. Ik zag het meer zitten om tennislessen te gaan geven. Dus ben ik daarmee op mijn zestiende begonnen, om zo een carrière als tennisleraar op te kunnen bouwen.”

Eerste teams
Voor Tennis TOPS verzorgt Fabian de lessen en trainingen voor jong en oud bij De Delftse Hout. Daarnaast maakt hij zijn opwachting in het eerste mixteam van de Delftse vereniging, dat samen met de eerste heren- en damesteams meedoet om de prijzen in competitieverband. In het laatste weekend van mei zouden de drie teams om het kampioenschap in hun klassen van de voorjaarscompetitie spelen, maar door de slechte weersomstandigheden kwam alleen het mixteam in actie. “We kwamen op een gelijke stand van 4-4 uit, en dat was helaas niet genoeg om de titel in de wacht te slepen”, aldus Fabian. Het mixteam legde beslag op het ‘zilver’, maar de dames en heren van De Delftse Hout kunnen zich deze zondag, 7 juni, revancheren: op deze dag worden de uitgestelde kampioenswedstrijden in de heren- en damesklassen gespeeld.

Jubileumfeest
Een pittige opgave voor de tennissers, aangezien de dag ervoor het jubileumfeest van De Delftse Hout uitgebreid wordt gevierd. In samenwerking met Tennis TOPS wordt er een clinic gegeven door oud-tennisprof Jacco Eltingh en zijn voormalige coach Alex Reijnders. ’s Avonds is er een diner op het tennispark en barst er een groot feest los met live muziek van de Vrienden van De Delftse Hout (leden die niet alleen een racket kunnen hanteren, maar ook een instrument bespelen) en een goede bekende van een aantal clubleden, Jody Bernal, achter de draaitafels. “We gaan natuurlijk lekker meefeesten, maar we houden er vanzelfsprekend rekening mee dat we zondag fris en fit op de baan komen te staan. De kans om kampioen te worden en te promoveren geeft een jubileumjaar alleen maar meer glans, dat kunnen we niet laten liggen”, vindt Fabian.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12