Frank Verhaar gaat Full Speed na dit seizoen verlaten en zal volgend seizoen aan de slag gaan als hoofdtrainer van Naaldwijk.
Frank Verhaar gaat Full Speed na dit seizoen verlaten en zal volgend seizoen aan de slag gaan als hoofdtrainer van Naaldwijk.

Hoe is het nu met Frank Verhaar?

sport Hoe is het nu met?

Frank Verhaar (40) werd geboren in een echte Full Speed-familie en begon dan ook op jonge leeftijd al met voetballen aan de Kerkpolderweg. Na geweldige jaren te hebben beleefd in het eerste elftal, is hij inmiddels al vijf jaar hoofdtrainer bij de Delftse club. Hoe gaat het met hem en hoe kijkt hij terug op zijn sportcarrière?   

Door Frank van der Steen

Hoe ben je ooit begonnen met voetballen?
Ik ben eigenlijk zowat geboren bij Full Speed, aangezien mijn familie een echte Full Speed-familie is. Mijn hele familie was toen wel lid van de club en mijn vader en oom speelde in het eerste. Ik ben dus echt opgegroeid bij deze club en ben in de toenmalige F3 begonnen met voetballen, waarna ik alle eerste jeugdteams heb doorlopen tot en met de B1.

En toen?
Toen ik net 15 was en pas een paar maanden in de B1 speelde debuteerde ik onder Peter van der Zwan in het eerste elftal en maakte gelijk twee doelpunten! Vervolgens heb ik dat seizoen afgemaakt bij het eerste, maar ik speelde ook nog gewoon op zaterdag met mijn eigen team omdat ik mijn vrienden niet wilde achterlaten. Dit heb ik in totaal 1,5 jaar gedaan.

Hierna maakte je de stap naar ADO Den Haag?
Toen ik als 16-jarige in het eerste van Full Speed speelde stond ADO een keer langs de lijn, die mij vroegen of ik het zag zitten om een stage te volgen bij de club. Dat heb ik gedaan en in mijn eerste seizoen werd ik meteen aanvoerder en ging het eigenlijk hartstikke goed. Bij ADO hebben ze me eigenlijk omgetoverd tot centrale verdediger, ook omdat ik best goede leidinggevende capaciteiten had. Helaas raakte ik in mijn tweede seizoen geblesseerd en heb ik eigenlijk nooit meer mijn oude niveau kunnen halen.

Toen ben je weer teruggegaan naar Full Speed?
Ik kwam terug en kopte in mijn eerste wedstrijd uit tegen SEP na twee minuten gelijk raak. Ik scoorde sowieso veel met mijn hoofd, wat vooral kwam omdat ik niet groot was en tegenstanders mij daarom vaak vrij lieten bij de corners! Met Pierre van Zinnen als trainer beleefde ik bij Full Speed gouden jaren met onder andere Tim Nieuwenhout en Steven Suiker. In deze jaren werden we eerst ongeslagen kampioen van de vierde klasse en promoveerde we ook nog eens naar de tweede klasse.

Na je eigen carrière ben je begonnen met training geven?
Toen ik 32 was heb ik drie seizoenen het tweede getraind en vervolgens ben ik hoofdtrainer geworden van het eerste. In mijn eerste seizoen werden we gelijk kampioen en wonnen we de Stad Delft Bokaal, maar het kampioensfeest werd onderuit gehaald door de corona. Toch promoveerde we en het jaar daarop werden we zevende in de tweede klasse, wat de hoogste eindklassering ooit is in de geschiedenis van Full Speed. Helaas gaat het de laatste twee jaar wat minder, met als dieptepunt de degradatie van vorig seizoen.

Wat zijn je plannen voor volgend seizoen?
Ik ga volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van Naaldwijk, een echte familievereniging die in mijn ogen goed bij mij past. Ik had al een tijdje voor mezelf besloten dat het beter is voor Full Speed als ik vertrek, omdat er een heel groot gat zit in de oudste jeugd en er echt iets moet gaan veranderen. Ik denk dat de club hier met Gino Ninaber een hele goede trainer heeft, met veel connecties binnen de O23 competities.