Tegenwoordig is Marijn Petermeijer assistent trainer/coach bij het Utrechtse Kampong. (Foto: MAXDEMOOR)
Tegenwoordig is Marijn Petermeijer assistent trainer/coach bij het Utrechtse Kampong. (Foto: MAXDEMOOR)

Hoe is het nu met Marijn Petermeijer?

Algemeen Hoe is het nu met?

Marijn Petermeijer (36) begon op 15-jarige leeftijd met hockeyen bij het Delftse Hudito. Tegelijkertijd begon hij ook met training geven en al snel zag de club dat hij behoorlijk wat talent had. Hoe is zijn trainerscarrière tot nu toe verlopen en hoe is het nu met hem?

Door Frank van der Steen

Heb je zelf lang gehockeyd?
Ik ben pas toen ik 15 was begonnen met hockeyen bij Hudito. Na een aantal jeugdteams te hebben doorlopen wist ik wel dat ik hockeyen leuk vond maar zelf nooit echt een goede speler zou worden. Ik merkte wel dat het trainen me veel beter afging. Vanaf mijn 19e ging ik steeds meer tijd stoppen in het training geven en minder zelf hockeyen. Ik heb daarna nog wel gehockeyd, maar nooit meer op hoog niveau.

Hoe is dat ooit begonnen?
Vanaf het begin gaf ik al training bij Hudito en dat ging hartstikke goed. De trainer die destijds de heren van Hudito trainde was ook opleider bij de hockeybond. Hij zag in mij een talent als trainer en gaf mij de kans om op 19-jarige leeftijd zijn assistent te worden. Zo heb ik relatief vroeg de stap gemaakt naar het trainerschap. Uiteindelijk ben ik, na assistent te zijn geweest bij Hudito, naar HDM in Den Haag gegaan. Hierna ben ik teruggegaan naar Hudito en ben ik twee jaar hoofdcoach geweest.

En daarna?
Omdat ik het ook druk had met mijn werk ben ik na twee jaar gestopt als hoofdcoach bij Hudito. Toen heb ik de stap gemaakt naar Klein Zwitserland, waar ik eerst assistent werd bij de dames en vervolgens bij de heren. Door bij grotere clubs als HDM en Klein Zwitserland aan de slag te gaan heb ik mijn trainerscarrière een aardige boost kunnen geven, vooral omdat deze teams allebei in de Hoofdklasse spelen.

Hierna ben je bij Kampong terechtgekomen?
Ja, ik ben nu assistent trainer/coach bij de heren van Kampong. Dit is absoluut het hoogste niveau van Nederland, aangezien we met deze ploeg strijden we om het landskampioenschap. We liggen dit seizoen op koers om de play-offs voor het landskampioenschap te halen en zijn daarnaast nog in de race voor de beker. Ook zijn we Europees nog actief in de Euro Hockey League, waar we met Pasen weer voor in actie komen. Zo zie je dat alle clubs na Hudito mij elke keer weer een stap verder hebben geholpen richting de top.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij Damen Shipyards Group. Dit is een groot wereldwijd scheepsbouwbedrijf wat eigenlijk bestaat uit zeven grote bedrijven. Ik ben bij een van die bedrijven verantwoordelijk voor de IT.  

Heb je nog bepaalde ambities in je carrière als trainer?
Op dit moment heb ik het met mijn werk te druk om ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Soms kriebelt het nog wel, maar op dit moment vind ik mijn zakelijke carrière daar net iets te belangrijk voor. Mijn ambitie is wel om nog een keer landskampioen te worden en met die schaal in mijn handen te staan. Natuurlijk wil ik dit jaar met Kampong ook graag de Euro Hockey League winnen!

Hoe kijk je terug op je tijd bij Hudito?
Ik draag Hudito een enorm warm hart toe en sta er altijd voor open om iets terug te doen voor deze club. Zij hebben mij als jonge trainer de kans gegeven om mij als trainer te ontwikkelingen. Ik heb daarnaast mijn hele vriendengroep overgehouden aan mijn tijd in Delft. Hudito is echt mijn club en dat zal het voor altijd blijven!