Eric Wolf kijkt met plezier terug op zijn sportcarrière. Vooral bij DHC beleefde hij mooie jaren.
Eric Wolf kijkt met plezier terug op zijn sportcarrière. Vooral bij DHC beleefde hij mooie jaren.

Hoe is het nu met Eric Wolf?

sport Hoe is het nu met?

Eric Wolf (61) maakte jarenlang deel uit van het ‘Gouden DHC’. Tussendoor speelde hij kort voor Excelsior Rotterdam, waarna hij na blessureleed weer terugkeerde aan de Brasserskade. Hij sloot zijn voetbalcarrière af als speler van V.V. Schipluiden en is tegenwoordig nog steeds actief als zaalvoetballer.

Door Frank van der Steen

Hoe is je sportcarrière ooit begonnen?
Ik ben heel lang geleden begonnen met judoën. Dit heb ik volgehouden tot de oranje band, daarna vond ik het gewoon niet leuk meer. Toen ben ik gaan voetballen bij DHC en dat heb ik heel wat jaartjes gedaan!

Hoe kijk je terug op je periode bij DHC?
Bij DHC heb ik hele mooie tijden meegemaakt. Ik ben begonnen in het tweede, maar zat eigenlijk vanaf het begin al tegen het eerste aan. In mijn eerste jaar in de selectie heb ik dus veel in het tweede gespeeld, maar toch ook wel een aantal wedstrijden in het eerste. Het jaar daarop speelde ik alleen maar in het eerste, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Ajax.

Wat zijn verder voor jou nog meer hoogtepunten?
Dat zijn toch wel de kampioenswedstrijden en de bekerwedstrijden tegen de betaaldvoetbalclubs. In de kampioenscompetities speelden we wedstrijden daar zaten soms 10.000 mensen op de tribune. Toen we tegen Ajax speelden fietste ik van Delft-Zuid naar Delft-Noord en zag ik overal mensen lopen richting het stadion van DHC. Die kwamen allemaal naar ons kijken, dat was wel bijzonder.

Tussendoor heb je nog bij Excelsior gespeeld?
Ja dat klopt. Ik heb op mijn 27ste een tweejarig contract getekend bij Excelsior. Het aparte was dat ik aan het einde van het seizoen ervoor al last had van mijn heup. Toch ben ik bij Excelsior gewoon door de medische keuring gekomen, maar na acht wedstrijden in het eerste werd de blessure te heftig. Toen bleek uiteindelijk dat ik een heupdysplasie had. Ik ben daar toen aan geopereerd, maar merkte uiteindelijk dat het niet echt werkte. Ik had voor twee seizoenen getekend, maar ben na 1,5 seizoen weer terug naar DHC gegaan.

Je besloot daarna nog om bij Schipluiden te gaan voetballen?
Bij DHC ben ik nog een keer gedegradeerd naar de eerste klasse en vervolgens weer gepromoveerd. Daarna heb ik nog een jaar in de hoofdklasse gespeeld en ben ik naar Schipluiden gegaan. Ik heb daar nog heel wat jaren in het eerste gevoetbald en heb het ook hier prima naar mijn zin gehad. Ik kende ook al een hoop mensen omdat ik in Schipluiden woonde en werkte. Ik stapte op de fiets en was binnen een paar minuten op de voetbal, dat was natuurlijk ook wel lekker.

Wat doe je tegenwoordig?
Ik woon op een voormalig boerderij waar altijd iets te doen is. Verder heb ik een financieel advieskantoor in het oude gemeentehuis in Schipluiden, waar we onder andere financiële planningen maken en hypotheek- en verzekeringsadvies geven. We hebben inmiddels een heel leuk bedrijf met een grote klantenkring in de omgeving van Delft. We hebben trouwens nog een leuke vacature openstaan voor binnendienst verzekeringen of financieel! Naast mijn werk voetbal ik op donderdagavond nog recreatief in de zaal en probeer ik samen met mijn vriendin Wendy nog één keer per week personal training te volgen. Als het lekker weer is probeer ik nog één keer in de week hard te lopen en als laatste ben ik nu een klein beetje begonnen met padel. Zo blijf ik lekker bezig!