Leo Breemer in een gebouw van vakantiepark Delftse Hout.
Leo Breemer in een gebouw van vakantiepark Delftse Hout. Foto: Guy Yann van Rijn

Hoe is het nu met Leo Breemer?

sport Hoe is het nu met?

Leo Breemer (82) is al ruim zeventig jaar lid van Full Speed en heeft twintig jaar in het eerste team gespeeld. Zijn vrouw heeft twaalf jaar catering gedaan op de club. We interviewen Leo en zijn vrouw op vakantiepark Delftse Hout.

Door Guy van Rijn

Hoe kijk je terug op je sportcarrière?
Toen ik lid werd rond acht of negen jaar oud zat Full Speed aan de Abtswoudseweg. Daarna zijn we verhuisd naar de Laan van Vollering achter DHC en daarna naar de Bras. Uiteindelijk zijn we naar Kerkpolder verhuisd waar we nog steeds zitten. Ik heb natuurlijk de jeugd doorlopen bij het woensdagvoetbal en ben daarna in het eerste elftal van Full Speed gekomen.

Ik maakte al mijn debuut bij het eerste elftal toen ik vijftien was. Uiteindelijk heb ik twintig jaar in het eerste gespeeld waarna ik ook nog even seniorenvoetbal heb gedaan. In die twintig jaar zat ook nog een tussenstop van 20 maanden vanwege mijn dienstplicht. Verleden jaar zou ik gehuldigd worden voor mijn zeventigjarige lidmaatschap, maar toen was ik ziek en kon ik niet komen. Eind dit jaar gaat het alsnog gebeuren geloof ik.

Toen ik in het eerste kwam speelden we geloof ik vierde klasse. Later, nadat ik al gestopt was in het eerste team, is Full Speed ook wel wat hoger gaan spelen. Ik was rond de zesendertig toen ze kampioen werden in de derde klasse. I baalde er wel van dat ik niet meer met ze meespeelde. Mijn zwager Thijs Kwakkernaat speelde toen in het eerste team en dat was een goede voetballer. Hij kwam uit het profvoetbal.

Na het eerste ben ik in het veteranenelftal gaan spelen. Daar zijn we nog wel een paar jaar achter elkaar kampioen geworden. Toen zat mijn voetbalcarrière er wel op en ben ik gaan tennissen op de nieuwe tennisbanen bij Full Speed. Dat heb ik zeker een jaar of tien gegaan tot ik mijn derde of vierde hernia kreeg en ik echt niet meer kon tennissen.

Wat zijn de mooiste momenten geweest?
Dat ik in het eerste terechtkwam op zo’n jonge leeftijd. Daarnaast de best bekende beslissingswedstrijd tussen Full Speed en Den Hoorn op het DHC-veld met vijf-/zesduizend man publiek. We verloren weliswaar met 2-1, maar toch was het geweldig. Bij Den Hoorn liepen ook wel een paar bekende van mij uit de bouw waar ik toen in werkte. Het was schitterend weer en de sfeer was goed.

Wat doe je tegenwoordig?
Ik ben nog steeds lid van Full Speed alhoewel mijn vrouw en ik er nooit meer komen. De oude generatie die valt toch langzaam weg en de nieuwe aanwas die kennen we niet echt. Maar zo gaat dat. Ik sport niet meer vanwege mijn rug en mijn hart. Ik heb drie bypasses gehad dus doe het rustig aan nu. Elk jaar staan we de helft van het jaar met een caravan op vakantiepark Delftse Hout. De andere helft wonen we op de Storklaan in Delft. Aan het einde van mijn loopbaan heb ik ook in het onderhoud op deze camping gewerkt, dus zodoende kamperen we hier graag.

Ik ben nu zestig jaar getrouwd met mijn vrouw Nellie. Ik heb haar op negentienjarige leeftijd in mijn diensttijd ontmoet en het was liefde op het eerste gezicht. Het voetbal vond zij altijd leuk en ze ging graag mee naar wedstrijden. We hebben twee kinderen, zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. We zijn al lang met pensioen en genieten van onze tijd op de camping.