Het organisatieteam van Jouw Delfgauw.
Het organisatieteam van Jouw Delfgauw.

Ontdek de kern Delfgauw en haar inwoners tijdens 'Jouw Delfgauw'

kijk op de wijk

DELFGAUW – De kern Delfgauw laat zich op zondag 29 mei van zijn beste kant zien. Tijdens het evenement 'Jouw Delfgauw' tonen creatieve en actieve inwoners hun talenten aan dorpsgenoten en belangstellenden uit de omliggende kernen.

Onder het motto 'De leukste mensen wonen in Delfgauw' kan jong en oud genieten van muziek, zang, kunst en demonstraties. Verder kun je zelf in actie komen bij een creatieve workshop of een rondleiding door de natuur in en om Delfgauw. Een van de organisatoren is Johanna Quik: "We wilden graag een evenement creëren met een eigen identiteit. Een soort braderie, maar dan zonder het commerciële karakter dat dit type evenement door de jaren heen heeft gekregen. De nadruk ligt op cultuur, natuur en mens & beweging."
Bezoekers kunnen op deze dag onder meer een ontspannende massage ondergaan of deelnemen aan een sportieve uitdaging, zoals een 'Delfgauwloop' of een potje voetbal. Verder kan men een kijkje nemen bij kraampjes met handwerk en snuisterijen en de unieke expositie in het voormalige Rabobankgebouw bezoeken met werk van (on)bekende kunstenaars. Veel activiteiten starten vanaf het Gouden Rijderplein, tegenover het winkelcentrum, waar een podium en kraampjes staan. Er zijn activiteiten in en rond het atrium van 55+gebouw De Zeven Linden, Sporthal Emerald, het Sportcafé, het voormalige Lighthouzz, de buurttuin en het Kerkelijk Centrum.
De werkgroep die Jouw Delfgauw organiseert bestaat uit inwoners van het dorp, ondersteund door de gemeente Pijnacker-Nootdorp. "We willen de kracht en creativiteit van Delfgauw laten zien en meer inwoners met elkaar laten kennismaken", verklaart Quik. "We hopen dan ook dat het niet bij één keer 'Jouw Delfgauw blijft, maar dat dit soort evenementen voor en door inwoners vaker gaan plaatsvinden."
Jouw Delfgauw begint op zondag 29 mei om 13.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De activiteiten zijn overwegend gratis, voor sommige betaal je een kleine vergoeding. Tot nu toe hebben dertig organisaties en inwoners zich aangemeld om mee te doen. Wil je ook jouw talent of activiteit presenteren aan dorpsgenoten, meehelpen of op 'n andere manier een bijdrage leveren? Mail naar jouwdelfgauw@gmail.com. Kijk ook op www.jouwdelfgauw.nl of de Facebookpagina. Op vrijdag 15 april vindt er om 20.00 uur een informatieavond plaats in Sportcafé Emerald aan de Florijnstraat 1. Wie hierbij aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via het bovenstaande mailadres.