Rozemarijn Hamelink van Basalt Buitencoaching.
Rozemarijn Hamelink van Basalt Buitencoaching.

Kom tot jezelf, laat je coachen in de buitenlucht

Algemeen

DELFT – Ze doet het hek open en Rozemarijn Hamelink gaat me voor, het drassige paadje op en het Bieslandse Bos in. Wat een prachtige aanblik biedt dit natuurgebied in de vroege ochtenduren. Weg van de gejaagde werkomgeving, even geen stress. Wandelen in de natuur, gewoon op een doordeweekse dag, tussen de bomen door, over een boomstammenpad, met in de verte weideland met grazende koeien. Dat zorgt al voor de nodige ontspanning en dan moet het werk van Rozemarijn nog beginnen.

De van oorsprong Zeeuwse Rozemarijn is buitencoach. Maar wat houdt buitencoaching dan precies in? Buitencoaching vindt buiten plaats, al wandelend, staand, zittend of zelfs liggend, waarbij de natuur en de omgeving voor jouw coachvraag worden gebruikt. "De natuur biedt namelijk metaforen en symboliek die tot verrassende inzichten kunnen leiden en brengen je dichter bij je gevoel", legt Rozemarijn uit. "Basalt Buitencoaching combineert dit met een persoonlijke, creatieve aanpak, natuurlijke werkvormen en verdiepende vragen en stiltes. Dit zorgt voor krachtige doorbraken in de bewustwording en daarmee ook voor versnelling in jouw ontwikkelingsproces."

Regie in eigen hand
Rozemarijn heeft zelf ervaren hoe moeilijk het kan zijn om uit een onwenselijke situatie te komen en om de regie van je leven weer in eigen hand te nemen. Na haar studie Outdoor Lifecoaching besloot zij Basalt Buitencoaching op te richten. Door middel van individuele sessies, coaching in groepsverband en themaworkshops, ook op maat, ondersteunt zij mensen in het opnieuw leren luisteren naar hun hart en het bewust maken van eigen keuzes die bij hun kern passen. Zo kan er meer energie en levensvreugde worden ervaren.
Iedere eerste zondag van de maand organiseert Basalt Buitencoaching een stiltewandeling. In stilte wandelen is een basisvorm van buitencoaching. Je leert dan hoe je wandelen als meditatie kunt gebruiken. Soms wordt aan de wandeling een thema gekoppeld. Op zondagochtend 7 februari a.s. vindt de eerstvolgende stiltewandeling plaats. De workshop 'Levenswijs op pad', speciaal voor 60'ers met als thema ouder en wijzer worden, kan op aanvraag aan groepen worden gegeven. Vragen, interesse, deelnemen? Mail naar: rozemarijn@basaltbuitencoaching.nl of bel (06) 245 781 82. Website: www.basaltbuitencoaching.nl.