Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Delft 20 jaar geleden: 2 juli 1995

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de uitgave van zondag 2 juli 1995. De Delftdag is alweer toe aan haar elfde editie en kan wel wat 'opgefrist' worden, vindt voorzitter Ron Erades. Naast het afsluitende vuurwerk in de Delftse Hout heeft Erades ditmaal ook looporkesten, 'historische figuren', een bataljon dat saluutschoten lost en zelfs parachutisten gepland in het natuur- en recreatiegebied.
Het nieuwe politiebureau aan de Jacoba van Beierenlaan wordt in gebruik genomen: het zes verdiepingen tellende gebouw met 7.000 vierkante meter vloeroppervlak heeft 28,5 miljoen gulden gekost.Op het dak prijkt een kunstwerk van Hans La Haye, dat voorstelt 'wat eenieder erin ziet', aldus de kunstenaar.
Lezer J. Kunz maakt zich in de brievenrubriek druk over het parkeerbeleid van de gemeente Delft. Zijn creatieve oplossing: maak de Markt autovrij en verander de Nieuwe Kerk in een parkeergarage met dubbel parkeerdek, gecombineerd met een torenmuseum.
Een Siemens S3+ GSM zaktelefoon kostte 850 gulden bij Tele Trends, voor acht koffiekoeken of dennekoeken bij De Gulden Smaeck was u 2,95 gulden kwijt.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12