Afbeelding

Een bloemenpracht met goud, champagnekleuren en jazzmuziek

vaste rubrieken

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

Het creatieve team van de Stichting Corsoboot Kern Den Hoorn heeft dit jaar keihard gewerkt aan de boot met als thema The Great Gatsby.

DEN HOORN – De bloemenpracht van het Varend Corso Westland is ieder jaar weer iets om naar uit te kijken. Het is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Een garantie voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden.

De bloemenpracht over het water in onder andere het Westland, Delft, Den Hoorn en Schipluiden vindt dit jaar plaats op 31 juli, 1 en 2 augustus. Delflanddag is op zondag 2 augustus, de dag dat de boten door de wateren in Delft, Den Hoorn en Schipluiden varen. Ook dit jaar zijn de kernen Den Hoorn en Schipluiden weer vertegenwoordigd met een eigen corsoboot. “Ons creatieve team bestaat uit Margaret, Anneke, Jeannet, Walter, Michel en ikzelf”, zegt Jeroen Struik, wel bekend van een aannemersbedrijf in Den Hoorn. “Het thema waarvoor wij dit jaar gekozen hebben, is The Great Gatsby. Een film over de jaren twintig in Amerika, die bol staat van de extravagante jazzfeesten. Goud, dure champagne, jazzmuziek, de corsoboot zal er helemaal in de sferen van The Great Gatsby uit zien.”
Heel wat uren hebben de leden van het creatieve team van de Stichting Corsoboot Kern Den Hoorn in de bouw van de boot gestoken. De boot moest dan ook van allerlei attributen in jaren twintig stijl worden voorzien, zoals een piano, een contrabas, zuilen, ronde podia met sfeermotieven. “In de aanloop naar het evenement hebben we elke maandag aan de boot gewerkt”, gaat hij verder. “Nu het decor helemaal klaar is, kunnen de dames op het laatste moment beginnen met steken van de bloemen en het neer zetten van de planten. Deze keer orchideeën, hortensia's en rietsigaren, rozen, allemaal in champagne- en wittinten. Een heel chique uitstraling, net zoals in The Great Gatsby.”

Figuranten op een jazz-feestavond
Met z'n allen aan zo'n groot project werken, dat vinden de vrijwilligers van de kern Den Hoorn heel leuk. Soms stonden ze wel met 22 mensen in de kas te werken. Met als overkoepelende thema van het Varend Corso 2015, zijnde 'Pluk de dag', waren er een heleboel titels waaruit een keuze gemaakt kon worden. Den Hoorn koos voor Nationale Jazz Dag en gaf daar invulling aan met het eigen thema The Great Gatsby. “We hebben een toneelgroep die ieder jaar figureert op de boot”, zegt Struik. “Dat is de toneelgroep 'Omdat het kan'. Al voor het derde achtereenvolgende jaar fungeren deze mensen als figuranten op de boot. Er is bijvoorbeeld een pianist aan boord, die zit helemaal op de punt van de boot. Een zangeres die echt live gaat zingen, echte muzikanten, maar natuurlijk ook de hoofdrolspelers uit The Great Gatsby. Hiermee willen we echt de sfeer van een jazz-feestavond uitstralen.”
Ja ja, aan alle mooie dingen komt ook een keer een einde. De huidige creatieve commissie onder leiding van Jeroen Struik doet het nu vier jaar. The Great Gatsby moet het einde vormen van een prachtige periode. Nu al zijn de leden op zoek naar opvolgers, om deze mooie traditie voort te zetten. “Voor de laatste keer, dus we hebben er extra veel geld en energie in gestoken”, legt hij uit. “Dit jaar, maar ook alle andere jaren daarvoor hebben we het heel erg naar ons zin gehad. We hebben het allemaal heel leuk gevonden om aan de boten te werken. Met ook dit jaar weer een prachtig eindresultaat, dus kom allemaal kijken!” Kijk voor meer informatie op www.varendcorso.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12