Afbeelding

Corsoboot Schipluiden in Zweedse sfeer tijdens het Varend Corso

vaste rubrieken

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

SCHIPLUIDEN – Het bestuur van de Corsoboot die vanuit de kern Schipluiden mee vaart, heeft eens voor een on-Hollands thema gekozen. Het tafereel dat u dit jaar gaat zien, komt uit Zweden. In dat land wordt jaarlijks de langste dag gevierd.

Het Varend Corso is in deze regio niet meer weg te denken. De bezoekersaantallen stijgen jaarlijks en het evenement trekt steeds meer buitenlandse gasten.
De langste dag in Zweden is een feest dat bekend staat als het Midzomerfeest. Feestende mensen onder een versierde meiboom, lekker eten en drinken met een prominente rol voor de prachtige natuur.
Het arrangement op de Corsoboot van Schipluiden is van Laura Groen. Al haar werk is te bewonderen op www.lauragroen.nl. Ze heeft op de boot bloemwerk gemaakt dat romantisch en weelderig gestoken is... Alsof de mensen op de Corsoboot in een veld vol bloemen staan. Wie wil hier nu niet tussen dansen en bloemen plukken?!
Veldbloemen in prachtige pasteltinten. Grassen die zachtjes ruisen in de wind. Kon de langste dag en de kortste nacht maar eeuwig duren... In deze prachtige omgeving dansen de danseressen van Fine Flow om de meiboom. Bekijk het werk van Fine Flow op www.fineflow.nl.                            ...
Elk jaar weer zijn tientallen medewerkers actief om de Corsoboot Schipluiden tot een succes te maken. Al maanden vooraf worden ontwerpen gemaakt, worden sponsoren gezocht en worden figuranten gevraagd. De laatste weken voor het Varend Corso gaan de bouwers en later de bloemenstekers aan de slag. Tijdens het evenement zijn de danseressen, figuranten en schippers actief. Maar niet alleen medewerkers, zeker ook de sponsors maken de Corsoboot Schipluiden mogelijk. U komt toch ook: vrijdag 31 juli om 14.30 uur vaart het Corso de kern Schipluiden binnen en start de vlotenschouw.
Hopend op net zo'n groot succes als vorig jaar. Met prachtig weer en in groten getale opgekomen publiek De boot was toen helemaal in het thema van Ramses Shaffy. Wie kent deze artiest niet, van zijn nummers als 'Sammy', 'Laat me' en 'Zing, vecht, huid, bid, lach., werk en bewonder'.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12