Naastenliefde present in de Buitenhof

  cultuur

Editie: Week 51, Jaargang 22 |

Leden van de ABC-kerk met het gezin waar zij onlangs hulp hebben geboden.

DELFT - Prettig leven en wonen, het lijkt zo gewoon. Helaas gaat het niet iedereen in de stad van een leien dakje en ontbreekt het hen aan een sociaal netwerk dat een helpende hand toesteekt. Voor deze mensen is het een groot geschenk als uit onverwachte hoek aandacht en hulp komt. Zoals in de wijk Buitenhof, waar leden van de ABC-kerk (Alliantie van Baptisten en CAMA-Parousiagemeenten) al lange tijd op uiteenlopend terrein actief zijn om voor deze mensen het verschil te maken. Oprechte aandacht en met woord en daad present zijn in de wijk is daarbij het motto.


Van sportactiviteiten, kinderclub tot huiswerkbegeleiding, cursussen en het bieden van hulp bij het vertalen van brieven. Dankzij de financiële ondersteuning door de intensieve samenwerking met andere kerkgenootschappen, kon de ABC-kerk dit voor veel mensen mogelijk maken. Door nieuwsberichten over de Schoolmate van basisschool De Horizon, die namens wooncorporatie Woonbron actief is in de wijk Buitenhof, zagen de vrijwilligers mogelijkheden om ook achter de voordeur de helpende hand te bieden. De Schoolmate coördineert trajecten waarin aan kwetsbare mensen hulp wordt aangereikt om hen op weg te helpen naar zelfredzaamheid. Daar waar praktische hulp nodig is, kan de ABC-kerk iets betekenen. Zo is de tuin van een invalide bewoonster opgeknapt, is een alleenstaande moeder met haar kinderen geholpen bij de verhuizing, is er geverfd of een behangetje geplakt.


Vanuit het motto ‘hart voor God en hart voor mensen’ zet de ABC-kerk zich zo in voor de medemens met als stip aan de horizon dat zij het gewone leven weer kunnen oppakken.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1