Het Wippolder van trainer Mark Moen mag zich opmaken voor de derde ronde van de nacompetitie.

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Afgelopen weekend stonden er veel belangrijke wedstrijden in de nacompetitie op het programma. Voor sommige clubs gaat het avontuur nog even door en voor andere is het seizoen helaas voorbij. Onder andere Wippolder, Den Hoorn, DSVP en Ariston’80 kwamen in actie.

Voor Wippolder begon de strijd om promotie zaterdag op het eigen veld tegen WNC uit Waardenburg. Deze ploeg speelde voor handhaving in de vierde divisie en dus wist Wippolder dat het geen makkelijke middag zou worden. Het werd uiteindelijk een spannende wedstrijd waarin Wippolder op een 2-0 voorsprong kwam, maar de ruststand uiteindelijk toch 2-2 was. In de tweede helft kwam de ploeg van Mark Moen (foto) wederom op voorsprong en deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Door de 3-2 overwinning mag Wippolder zich opmaken voor de derde ronde van de nacompetitie. Aanstaande zaterdag is RVVH uit Ridderkerk de tegenstander.

Voor Den Hoorn begon zaterdag juist de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos mocht thuis aantreden tegen VVGZ uit Zwijndrecht. Na een 0-2 achterstand knokte Den Hoorn zich terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken. Toen VVGZ de 1-3 maakte leek het klaar, maar Den Hoorn sleepte door twee late doelpunten toch een verlenging uit het vuur. In die verlenging werd niet gescoord en dus moesten er strafschoppen worden genomen. Den Hoorn bleef daarin het koelst en mag het zaterdag in de volgende ronde opnemen tegen Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel.

Voor DSVP begon zaterdag de jacht op promotie naar de tweede klasse tegen Hillegersberg uit Rotterdam. De ploeg uit Rotterdam speelt, in tegenstelling tot DSVP, tegen degradatie. Tijdens de wedstrijd bood DSVP knap tegenstand en kwamen beide teams niet tot scoren. In de verlenging scoorde Hillegersberg alsnog de 1-0, waardoor DSVP volgend seizoen helaas gewoon actief zal zijn in de derde klasse.

Voor Ariston’80 stond zaterdag de tweede wedstrijd in de nacompetitie op het programma. Na de eerste wedstrijd tegen SVS uit Capelle aan den IJssel, was nu Zwarte Pijl uit Rotterdam de tegenstander. Na een doelpuntrijke wedstrijd stond na 90 minuten een 4-4 stand op het scorebord, waardoor beide ploegen de verlenging in gingen. De ploeg van trainer Martin de Graaf kwam nog wel op voorsprong, maar Zwarte Pijl maakte toch nog de 5-5. Helaas voor Ariston’80 wonnen de Rotterdammers de strafschoppenserie met 5-4, waardoor de Delftse club volgend jaar gewoon actief blijft in de derde klasse.