Afbeelding

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Dit weekend kwamen veel clubs in actie en vielen er al een aantal beslissingen. Deze beslissingen waren voor sommige ploegen geweldig, maar voor sommige ploegen viel nu toch echt het doek. Voor Full Speed en RKDEO werd het wel een hele korte middag op sportpark Kerkpolder.

Voor Full Speed was er maar één opdracht zaterdag en dat was winnen. Bij een nederlaag degradeert de ploeg van trainer Frank Verhaar naar de derde klasse. Tegenstander RKDEO had vandaag aan een overwinning genoeg om zich te verzekeren van de tweede plek en dus een plek in de nacompetitie. De belangen voor deze wedstrijd waren duidelijk groot voor beide teams. De gasten uit Nootdorp kwamen al na een minuut spelen op voorsprong, na een doelpunt van Sven van Noppen. Na deze goal probeerde de assistent van Full Speed de scheidsrechter nog op andere gedachte te brengen, wat niet lukte. Toen dit bij een volgende kans weer gebeurde, gooide de assistent zijn vlag op de grond en staakte scheidsrechter van Lith na slechts elf minuten de wedstrijd. De wedstrijd wordt morgen om 20:00 uur uitgespeeld. Door een overwinning van Wilhelmus is de degradatie voor Full Speed al een feit. De ploeg degradeert naar de derde klasse.

Voor Concordia was de wedstrijd tegen SVC’08 een alles of niets wedstrijd. Er moest gewonnen worden om nog hoop te houden op de nacompetitie, maar Concordia kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Na een vroege 2-0 voorsprong voor de thuisploeg gebeurde er in de tweede helft niet veel meer, waardoor de drie punten in Wassenaar bleven. Door de overwinning van Wilhelmus viel ook voor Concordia het doek en degradeert de club naar de derde klasse. Samen met Full Speed is het dus de tweede club uit Delft die degradeert uit de tweede klasse E.

In Pijnacker stond de burenruzie tussen Oliveo en DSVP op het programma. Vooraf waren de belangen bekend, Oliveo kon het kampioenschap pakken en DSVP wilde winnen met het oog op een plaats in de nacompetitie. Het werd een ontzettend spannende wedstrijd waarin het publiek lang moest wachten op een doelpunt. In de slotfase pakte Oliveo door een doelpunt van Bob Ruigrok alsnog de voorsprong, waarna er vervolgens nog een penalty werd gemist door Dewi van Wichen. Door de benauwde 1-0 overwinning pakte Oliveo het kampioenschap in de derde klasse C en promoveert de club naar de tweede klasse!