Afbeelding

Terugblik voetbal afgelopen weekend

Algemeen

DELFT - Dit weekend stonden er weer meerdere wedstrijden op het programma. Zo speelde Full Speed en Concordia belangrijke wedstrijden in de strijd tegen degradatie en probeerde RKDEO op eigen veld hun goede vorm door te trekken. DHC ging tegen VUC voor de eerste drie punten van het seizoen.

Voor Full Speed stond er zaterdag een thuiswedstrijd op het programma tegen CWO uit Vlaardingen. De ploeg van trainer Frank Verhaar vecht dit seizoen tegen degradatie en kon daarom goed 3 punten gebruiken. Helaas won CWO met 1-3 op sportpark Kerkpolder, waardoor Full Speed afzakte naar de 13e plaats. In dezelfde competitie staat Concordia er bijna net zo slecht voor als stadsgenoot Full Speed. Thuis tegen Wilhelmus moest er eigenlijk gewonnen worden, maar ook Concordia won niet. Wilhelmus won door een laat doelpunt met 0-1 en komt daardoor gelijk in punten. Concordia staat na deze nederlaag op een 11e plaats en moet in de laatste wedstrijden van het seizoen nog vol aan de bak om degradatie te voorkomen.

Voor RKDEO stond de thuiswedstrijd tegen HVC’10 op het programma. De ploeg van Wesley Epskamp is eigenlijk nog de enige die FC Skillz van het kampioenschap af kan houden, alleen mocht er dan geen fout gemaakt worden tegen de ploeg uit Hoek van Holland. Gelukkig deden ze dit ook niet en uiteindelijk won RKDEO met 5-2. Omdat FC Skillz met 1-0 van VFC won blijft het verschil op de ranglijst 4 punten. Het DHC van trainer John de Letter mocht zaterdag op eigen veld aantreden tegen VUC. Vooraf werd er stiekem gehoopt dat DHC misschien een keer drie punten ging pakken, maar het werd uiteindelijk wederom een ruime nederlaag. Na een redelijke eerste helft van DHC, waarbij de ruststand 0-2 was, kon VUC in de tweede helft toch uitlopen naar een ruime 0-6 overwinning. Hierdoor blijft DHC staan op slecht één punt uit 22 wedstrijden.