Hudito won de ABN AMRO Euro Hockey League in Amstelveen
Hudito won de ABN AMRO Euro Hockey League in Amstelveen Foto: Hannie Verhoeven Fotograaf

Bijzonder kampioenschap voor Hudito

sport

DELFT - Vorige week zondag vond de ABN AMRO Euro Hockey League (EHL) plaats in Amstelveen. Tijdens dit toernooi strijden de beste teams uit Europa om deze titel. Dit jaar werd het toernooi voor de eerste keer ook voor G-hockey georganiseerd! Het Delftse Hudito mocht meedoen aan dit geweldige toernooi en behaalde gelijk succes!

Door Frank van der Steen

Internationaal
De Euro Hockey League is de opvolger van de Europa Cup toernooien en is eigenlijk een beetje de Champions League van het hockey. Hudito kroonde zich een tijdje geleden al tot Nederlands kampioen en door deze knappe prestaties in de competitie mochten ze vorig weekend dus meedoen aan de EHL in Amstelveen. Deze dag stond natuurlijk in het teken van plezier, maar buiten dat wilde Hudito er natuurlijk graag met die grote beker vandoor gaan! Vandaag werd er gespeeld tegen KHC Dragons uit België, Rheydter uit Duitsland en Upward uit Nederland. Die laatste was een bekende voor Hudito, er werd namelijk in de competitie al twee keer gewonnen van de Arnhemmers.

Kampioenen
Vandaag werd er gespeeld met de toppers Danny, Jorden, Thomasz, Fedde, Mees, Sven, Charlotte, Tessa en Nanne. Uiteraard waren trainer René en assistenten Hans en Fiona ook van de partij. De eerste poulewedstrijd werd met 4-1 gewonnen van het Duitse Rheydter. Een goed begin is het halve werk! In de tweede wedstrijd werd ook Upward verslagen met 3-1 en als laatste werd er ook nog met 4-0 gewonnen van het Vlaamse KHC Dragons! Wat een top prestatie! Na deze poulewedstrijden werd er aan het einde van de middag nog een finale gespeeld tussen de nummers 1 en 2 uit de poule. In een bloedstollende finale won Hudito uiteindelijk in de laatste minuut met 5-4 van Upward! Hierdoor kroonde Hudito zich tot kampioen van het ABN AMRO EHL Hockey ID toernooi. De beker werd na afloop uitgereikt door niemand minder dan Marijke Fleuren, voorzitter van de European Hockey Federation.  

Visie
Vanaf 1998 is G-hockey een integraal onderdeel van Hudito geworden. G-hockey is aangepast hockey voor spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De regels, technieken en tactieken zijn zoveel mogelijk hetzelfde als bij het reguliere hockey. Wat ooit begonnen is met een groepje van 8 kinderen is uitgegroeid tot een grote groep met 44 leden in 4 teams. Bij Hudito vinden ze een gelijkwaardige samenleving belangrijk. Ze willen een thuis bieden aan iedereen. Hudito is van alle leden samen. Naast hockey organiseert Hudito veel sociale activiteiten zodat iedereen in de gelegenheid is om vriendjes voor het leven te maken en samen te sporten in een veilige omgeving. Dit is allemaal mogelijk vanwege de vele vrijwilligers die er bij Hudito zijn. Naast het plezier dat op Hudito beleefd wordt, is het ook leuk dat Hudito de laatste jaren succesvol is met het G-hockey. De G1 werd dit jaar al kampioen en boekte nu dus ook internationaal succes!