Afbeelding

Degradatie een feit voor DHC na pijnlijke nederlaag

sport

DELFT - Afgelopen zaterdag stond voor DHC de wedstrijd tegen VELO op het programma. Vooraf wisten de mannen van trainer John de Letter dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden en dit bleek ook zo. Uiteindelijk kon VELO flink aan het doelsaldo werken en uitlopen naar een 1-15 overwinning.

Voor DHC is het een seizoen om snel te vergeten. Er werd dit seizoen tot zover slechts 1 punt gehaald. Tegenstander VELO staat op een tweede plaats met 3 punten achterstand op de koploper DSO. Tijdens de wedstrijd werden de krachtverschillen tussen beide teams al snel duidelijk. Na een half uur spelen stond VELO al op een comfortabele 0-4 voorsprong, die werd uitgebreid tot 0-6 bij de rust. In de tweede helft lukte het DHC niet de schade te beperken en liep VELO er vrij eenvoudig doorheen. Uiteindelijk kon DHC nog wel de eer redden, maar daar is eigenlijk alles mee gezegd. Door deze zeer pijnlijke 1-15 nederlaag is degradatie een feit voor de ploeg van John de Letter. Volgend seizoen speelt DHC in de tweede klasse en mag het proberen zo snel mogelijk terug te keren naar de eerste klasse.