Imro Blinker, Tolga Turkeri en John de Letter (Foto: Aad van der Knaap)
Imro Blinker, Tolga Turkeri en John de Letter (Foto: Aad van der Knaap)

Degradatie een feit voor DHC

sport

DELFT - Afgelopen zaterdag stond voor DHC de wedstrijd tegen VELO op het programma. Vooraf wisten de mannen van trainer John de Letter dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden en dit bleek ook zo. Uiteindelijk kon VELO flink aan het doelsaldo werken en uitlopen naar een 1-15 overwinning. Daardoor viel het doek definitief voor DHC.

Door Frank van der Steen

Kansloos
Voor DHC is het een seizoen om snel te vergeten. Er werd dit seizoen tot zover slechts 1 punt gehaald. Tegenstander VELO staat op een tweede plaats met 3 punten achterstand op de koploper DSO. Tijdens de wedstrijd werden de krachtverschillen tussen beide teams al snel duidelijk. Na een half uur spelen stond VELO al op een comfortabele 0-4 voorsprong, die werd uitgebreid tot 0-6 bij de rust. In de tweede helft lukte het DHC niet de schade te beperken en liep VELO er vrij eenvoudig doorheen. Uiteindelijk kon DHC nog wel de eer redden, maar daar is eigenlijk alles mee gezegd. Door deze zeer pijnlijke 1-15 nederlaag is degradatie een feit voor de ploeg van John de Letter. Dit betekent dat DHC het volgend seizoen in de tweede klasse mag proberen. Uiteraard zullen ze bij DHC graag snel terugkeren in de eerste klasse, maar dit lijkt vooralsnog ver weg.

Uitzonderlijk
Voor trainer John de Letter komt de degradatie niet helemaal uit de lucht vallen. “De doelstelling is eigenlijk dat we het einde van het seizoen gaan halen. Het had daarbij leuk geweest als we niet waren gedegradeerd.” Deze woorden zijn de oorzaak van een uitzonderlijke situatie bij DHC, waar de Letter op zaterdag maar moet hopen dat hij elf spelers tot zijn beschikking heeft. “Er zitten een paar spelers tussen die een andere belevenis hebben als de rest, waardoor we af en toe aan het zoeken zijn om maar elf man bij elkaar te krijgen. Het liefste kijk je verder naar punten halen en goed voetbal laten zien, maar we zijn blij als we elf man hebben en moeten op dat moment afstand nemen van de eindstand.”

Toekomst
Voor de Letter is het dit seizoen lastig om echt iets aan te leren op trainingen en dat toe te passen in de wedstrijden. “We stoppen de energie in het halen van het einde van het seizoen. Dit gaat dan ten koste van bijvoorbeeld het beter maken van spelers.” De komende wedstrijden zullen voor DHC niet meer van belang zijn. “We gaan het deze wedstrijden gewoon weer proberen, al ben ik wel afhankelijk welke spelers ik tot mijn beschikking heb”, aldus de Letter. In de toekomst hoopt de Letter dat DHC snel kan terugkeren. “Je hoopt het natuurlijk wel, maar momenteel is dat vooral hopen. Ik denk wel dat de nieuwe voorzitter, John van Zweden, met zijn netwerk een positieve invloed zal hebben op de club.” Zelf is de Letter strijdbaar en wil hij niet gelijk de handdoek in de ring gooien. “De intentie om te blijven is er bij mij wel, al moet het wel anders zijn dan dit jaar. Als er een gericht plan is sta ik zeker open voor een langer verblijf.” De volgende wedstrijd voor DHC is op zaterdag 15 april uit tegen Die Haghe.