Afbeelding

DIOS Dames willen eindsprint inzetten

sport

DELFT – Voor de dames van DIOS is het een seizoen zoals in het verleden wel vaker is voorgekomen. Ze winnen eigenlijk bijna elke wedstrijd, maar moeten toch hun meerdere erkennen in één ander team. Vaak zit er één ervaren ploeg in de competitie met meiden die behoorlijk hoog hebben gehandbald. “Als je naar ons team kijkt horen we eigenlijk thuis in een klasse hoger”, zegt Mike Pottuijt, trainer van de dames van DIOS.

Door Frank van der Steen

Buiten
Zelf staat Mike al een behoorlijke tijd voor de groep bij de dames van DIOS. “Ik heb zelf altijd bij DIOS in het eerste gespeeld. Toen ik moest stoppen wegens blessures ben ik eigenlijk gelijk begonnen met het trainen van de dames. In twee fases sta ik denk ik zo’n zes of zeven jaar voor de groep.” Zoals altijd spelen de dames een binnenseizoen en een buitenseizoen. Het buiten seizoen is in twee delen, waarbij het eerste deel buiten is, daarna de zaalcompetitie plaatsvindt en de dames daarna weer terug gaan naar buiten. “Buiten is altijd weer even wennen. We zien het ook meer als voorbereiding op het binnenseizoen. We willen vooral het wedstrijdritme weer krijgen en een beetje op elkaar ingespeeld raken.”

Binnen
Het binnenseizoen is het seizoen waar het erom gaat bij handbal. Vooraf hadden ze bij DIOS rekening gehouden met een ervaren team van een grote vereniging. “Je praat dan over Quintus of Hellas. Voor ons is het elke keer weer afwachten of we die teams kunnen hebben of niet.” Dit seizoen hebben de dames in de eerste klasse twee wedstrijden verloren, allebei van de kampioen VENECO/VELO. “Ik kan er wel heel goed mee leven, omdat die meiden ook beter zijn dan wij. Wel is het zo dat wij de rest van de wedstrijden ook ruim winnen. Daarom is het zonde dat we daardoor niet kunnen promoveren terwijl je dat als team wel verdient.”

Eindsprint
De dames willen zich aan het einde van het binnenseizoen nog even flink inzetten om uiteindelijk met een groot verschil tweede te worden. “We hebben op dit moment twee wedstrijden minder gespeeld als de nummer drie en staan 6 punten los. Als we die twee inhaalwedstrijden winnen staan we dus tien punten los op de nummer drie.” Ondanks dat ze geen kampioen gaan worden, is er voor DIOS toch hoop op eventuele promotie naar de hoofdklasse. “In deze poule kunnen we wel aanvragen om hoger te gaan spelen. In dit geval moet het verschil met de andere teams natuurlijk duidelijk zichtbaar zijn en daarom moeten we zorgen dat we alle wedstrijden gewoon gaan winnen.” Na het binnenseizoen zullen de dames na Pasen het buitenseizoen afmaken. “Ook in het buitenseizoen willen we gewoon die laatste punten pakken, om eventueel nog kampioen te worden en een leuk feestje te vieren.” Om te beginnen met de eindsprint spelen de dames van DIOS dinsdag 7 maart een thuiswedstrijd tegen Twist, de nummer 6 op de ranglijst. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in de ballonhal en begint om 19.30 uur.