Foto: Carine Stock
Foto: Carine Stock

Moeizaam begin tweede fase voor dames van RC Delft

sport

DELFT - Voor de dames van RC Delft is de tweede seizoenshelft zeer teleurstellend begonnen. Na twee eerdere nederlagen werden ze zondag getrakteerd op de derde nederlaag op rij. Tegen de dames van RC DIOK uit Leiden werd er met 36-20 verloren. “We moeten ons als team en als individu ontwikkelen”, aldus Jessi May Scholten, speelster van RC Delft.

Door Frank van der Steen

Eerste Fase
Voor het begin van het seizoen hadden de dames een doelstelling voor ogen. “De eerste seizoenshelft hadden we de doelstelling om niet te degraderen. Uiteindelijk waren er maar zes teams en degradeerde er sowieso niemand.” De dames begonnen de eerste fase van het seizoen met twee ruime overwinningen. De dames van RUS uit Utrecht en BRC uit Breda werden met 89-5 en 10-45 verslagen. Uiteindelijk konden ze deze lijn niet helemaal doorzetten en eindigden ze op een vierde plaats in de eerste fase van het seizoen. “De eerste fase ging het eigenlijk nog wel”, zegt Jessi May.

Tweede fase
De tweede fase van het seizoen begon voor de dames van RC Delft op zondag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen BRC. Ondanks dat er eerder dit seizoen ruim van BRC gewonnen werd, konden de dames dit keer totaal geen vuist maken. Uiteindelijk werd er met 10-55 verloren. “Deze wedstrijd hebben we eigenlijk veel meer weggegeven dan nodig was. Dit kwam ook omdat er een paar spelers ontbraken.” Na deze wedstrijd stond er, net als in de eerste fase van het seizoen, een wedstrijd tegen RUS op het programma. Wederom konden de meiden, ondanks een eerdere ruime overwinning, geen goed niveau halen. Uiteindelijk werd ook deze wedstrijd met 41-5 verloren. “Deze wedstrijd ontbraken wat speelsters vanwege blessures. Dit waren bepalende en belangrijke speelsters binnen ons team. We hadden zeker wel mensen om ze op te vangen, maar die mensen hebben niet dezelfde trainingservaring en net iets andere kwaliteiten op de positie. Mede hierdoor hebben we deze wedstrijd zwaar verloren.” Zondag volgde voor de dames dus de derde nederlaag op een rij. In Leiden werd er met 36-20 verloren van RC DIOK.

Verbetering
Volgens Jessi May liggen de resultaten niet aan de absentie van bepaalde speelsters. “Dat is niet perse dit seizoen, dat was vorig seizoen ook al het geval. Toen zijn we ook gewoon in de top vier geëindigd. Ook in het laatste seizoen dat we finales speelden hadden we veel interland speelsters die naar het Nederlands team gingen.” Ook vindt Jessi May dat de dames niet te hoog zijn ingedeeld. “Het verschil tussen ereklasse en eerste klasse is nog best wel groot. Na onze laatste finale speelden we voor degradatie en wonnen we alles heel erg makkelijk. Ik denk daarom dat het meer ligt aan het verbeteren van onze kwaliteiten als team.”

Voor de dames van RC Delft staat er zondag 5 maart weer een competitie wedstrijd op het programma. Dan spelen ze een thuiswedstrijd tegen CL Blue Waves/Bassets!