Mies en de rest van Hudito Dames 1 spelen zondag voor het kampioenschap (Foto: Jeannet Koomans)
Mies en de rest van Hudito Dames 1 spelen zondag voor het kampioenschap (Foto: Jeannet Koomans)

Hudito Dames 1 speelt kampioenswedstrijd tegen Craeyenhout

DELFT - Zondag speelt Hudito Dames 1 haar kampioenswedstrijd in de Eerste Klasse thuis tegen directe tegenstander Craeyenhout Dames 1. Hét moment waar het team al een heel seizoen naartoe leeft. 

Door Cheyenne Toetenel

Hudito staat nu zes punten voor op Craeyenhout, de nummer twee, met nog drie wedstrijden te spelen. Een overwinning van Hudito op Craeyenhout betekent dat de geleverde resultaten nog voor het einde van de competitie worden bekroond met het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse. Mies Veeger (25), speelster van Hudito Dames 1 en kind van de club, heeft er vertrouwen in. “Het gaat een zware strijd worden verwacht ik, want Craeyenhout is nooit makkelijk. Je krijgt het natuurlijk niet cadeau, ze staan niet voor niets tweede. Maar als het ons lukt om ons eigen spel te spelen en dat vast te houden, hebben we een goede kans. We hebben de wedstrijd in de eerste competitiehelft ook van hen gewonnen, dus we hebben laten zien dat het zeker haalbaar is. En nu hebben we het overgrote deel van het publiek achter ons staan omdat we thuis spelen, wat ook meehelpt.” 

Droomteam
Als 6-jarig meisje stond Mies te trappelen om op hockey te mogen, in navolging van haar vader, broer en zus. “Eindelijk mocht ik het mooiste tenue van Delft elke zaterdag aantrekken en het liefst liep ik er dan ook de hele dag in rond. In de jaren die volgden maakte ik vrienden voor het leven, vierde ik met mijn team kampioenschappen, mocht ik meedoen met talententrainingen en ontstond langzaam de droom om te hockeyen in Dames 1.” Inmiddels speelt ze haar achtste seizoen in haar ‘droomteam’.

Gemotiveerd
Er waren seizoenen waarin het goed ging en ook seizoenen waarin het spel wat minder goed liep. “Met de komst van de begeleiding door coaches Niels en Lars en de nieuwe koers die in 2019 is ingezet, begon de droom die er altijd wel was best realistisch te worden. In de twee seizoenen die daarop volgden bouwden we alsmaar verder aan een team waarmee we maar één doel hadden: kampioen worden. De samenstelling van ons team is de laatste jaren vrijwel gelijk gebleven, op enkele nieuwe sterke spelers na, waardoor we veel ervaring binnen de groep hebben en goed op elkaar zijn ingespeeld. Daardoor staat ons team er echt, en gaan we er voor de volle honderd procent voor. We trainen niet meer alleen op het veld, maar ook in de sportschool. Dat toont aan dat we het hockeyspel nu nog serieuzer nemen dan we voorheen al deden.”

Support
Vanuit haar eigen droom om ooit samen met haar ‘Hudito-helden’ op het veld te staan, speelt Mies dit weekend voor het kampioenschap. “We hopen toeschouwers deze zondag om 12.45 uur in groten getale langs de lijn te zien om ons naar de overwinning te helpen en daarna ouderwets een biertje te kunnen drinken, samen met alle Hudito’ers!” Ze wijst ook op de A-jeugd, waarvan een aantal meiden die Mies zelf ooit training gaf nu met Dames 1 meetraint. “Zij maken diezelfde droom waar. Dat maakt mij trots.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1