<p>11 uit 11 wedstrijden werden gewonnen door de Hudito Dames</p>

11 uit 11 wedstrijden werden gewonnen door de Hudito Dames

Hudito Dames 1 zonder puntenverlies de winter in!

DELFT - Volgens de coach van Dames 1, Niels Lemmers, is deze prestatie echt wel uniek. In zijn 25 jaar als coach heeft hij nog niet meegemaakt dat 11 uit 11 wedstrijden werden gewonnen. Wat maakt volgens hem het grote verschil tussen Dames 1 van dit seizoen en voorgaande seizoenen? Het geloof in eigen kracht en kwaliteiten. 

Volgens Doris en Esmée, beiden speelsters van Dames 1, zijn de resultaten die ze als team nu laten zien de verdiensten van een eerder gestart proces. “We hebben er als team hard aan gewerkt. Echt alles lijkt dit seizoen op zijn plek te vallen. We hebben een hele goede en leuke sfeer binnen het team, iets wat écht onze kracht is. De groep voelt als geheel echt compleet! Daarnaast hebben we ongelooflijk leuke en goede begeleiding.”

Wat vinden jullie belangrijke waarden die de speelsters van Dames 1 uitdragen op het veld?
“We hebben duidelijk één missie op het veld en dat is elke wedstrijd laten zien hoe goed wij met elkaar kunnen hockeyen als team. Dat we met zijn allen echt bereid zijn om door het vuur te gaan voor elkaar. We hebben niet voor niets het motto in het team: ‘Maak een ander een koningin’. Ik denk dat dat wel duidelijk aangeeft dat we het echt voor elkaar doen. Maar ook overtuigd zijn van het plan dat we met elkaar hebben afgesproken en dat we met veel zelfvertrouwen uitdragen. Tegelijkertijd moet je respect hebben voor (de kracht van) je tegenstander, de scheidsrechters en het publiek.”

Wat vinden jullie belangrijke waarden die de speelsters van Dames 1 uitdragen naast het veld?
Niels: “Ik hanteer altijd het spreekwoord “wie goed doet goed ontmoet”. Wij zijn, naast Heren 1 en de topjeugdteams, de vlaggendragers van onze club. Daar hoort een bepaalde mate van verantwoordelijkheid en sportiviteit bij. In de wedstrijd gaat het hard tegen hard maar daarna komt het gedeelde plezier van het hockeyen weer boven en zit je samen aan de dis na te praten.”

Doris & Esmée: “Buiten het veld doen wij graag dingen voor de club omdat je je ook echt wel heel verbonden voelt met de club. Dat is ook iets wat Hudito sterk uitstraalt. Zo geven veel meiden van ons training, coachen of zitten in commissies. We hebben vaak clinics gegeven aan de jeugd en nemen iedere zondag mini’s mee het veld op die misschien wel over een aantal jaren ook in Dames 1 hockeyen!”
“Een goede dynamiek buiten het veld maakt het veel makkelijker om eenzelfde dynamiek binnen de lijnen te vinden.”

Wat maakt dat jullie nog steeds met veel plezier rondlopen op Hudito?
Absoluut de mensen die er rondlopen, de gezelligheid van Hudito is ongeëvenaard! Een club met bevlogen mensen; dat waardeer ik enorm. De verbondenheid die Hudito als club uitstraalt zorgt voor een heel goed gevoel iedere keer weer als ik hier op de club rondloop. De openheid van iedereen is wat het voor mij een plek maakt waar ik steeds met plezier naar toe ga.

Meer berichten
 
CustomHtml_1